SKVĚLÉ VYSTOUPENÍ MUŽŮ „A“ V LITOVLI

07.02.2011 22:22

FBK JESENÍK – FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV  1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

  První z turnajů pravdy pro Uničov. Soupeři jak víno a proti nim zřejmě věkově nejmladší tým soutěže. Ambiciózní tým Jeseníku chtěl potvrdit stoupající formu ziskem dalších bodů. Začátek byl z obou stran velmi opatrný. Žádný ze soupeřů nechtěl příliš otevřít hru a šancí bylo pramálo. Postupně však napadání Uničova přineslo své ovoce. 5:27 – F. Vrána za brankou získává míček, přihrávka míří před branku a M. Kobylka otvírá skóre – 1:0. Zjevně zaskočený soupeř se snaží kontrovat, ale v této fázi se to nedaří. Uničov je na koni, ale střely P. Havlíčka, M. Rotrekla, L. Jemelku jsou chyceny. Postupem času se hra vyrovnává a na  naší straně cinkne tyčka a posléze se zaskví i helma A. Pavláta. V 8 minutě kombinace M. Rotrekl, M. Macho, L., Jemelka končí v náručí gólmana. Je to jak na houpačce – bráníš, pak útočíš. Končí první třetina. Úvod té následující láme utkání. Na počátku 2 minuty se T. Šalda napřahuje a míček se tetelí v síťce. Uplyne pár vteřin a tentýž hráč opět neví co s míčkem a tak vystřelí. Trajektorie toho „bílého nic“ končí tam jako předtím – 3:0. V následných minutách Uničov přišpendlil Jeseník na jeho polovinu, ale rozhodující gól dát mu nebylo souzeno. V polovině třetiny se Jeseník otřepal ze studené sprchy a začalo jít do tuhého. Napadání ve třech hráčích nám začalo dělat problémy a začaly se kupit chyby. Zůstaly však nepotrestány. Ve velkém světle se předvedli beci, kteří i nastřelované míčky od obránců na útočnou vozbu v pohodě likvidovali. V 7 minutě máme možnost hrát přesilovou hru. Mladé „pušky“ v čele s P. Havlíčkem zamkli soupeře na své polovině, ale to kýžené, děrované do branky nepropasírovali. Posledních 12 minut? Vše ovlivnil gól na 3:1. Střela z pravé strany znamenala snížení na 3:1. Do závěrečné sirény chybí 11 a půl minuty. Klub z hor začal více běhat a atakovat naše obránce a Uničov mu zbytečně přenechal iniciativu. I v této fázi má rozhodnutí na své čepeli P. Sladomel ale míjí prázdnou brankou, L. Jemelka nastřeluje gólmana a P. Havlíček míjí branku. S končícím zápasem přituhuje. Střela A. Pavlát je překonán  - tyč! Další – ruce i nohy A. Pavláta kmitají rychlostí „světla“. Obránci raději vyhazují míček a střely blokují tělem. Zní klakson, nepřijel Santa Klaus, ale Uničov získal 3! body.

 

SK K2 SPORTCENTRUM PROSTĚJOV – FBC UNIČOV 4:7 (2:2, 0:2, 2:3)

     Druhé střetnutí v litovelské hale nám los přisoudil tým SK K2 Prostějov vedený prostějovskou florbalovou ikonou J. Kroupou. V prvním vzájemném utkání jsme odešli poraženi 2:3. Již první minuty naznačily, že se situace může opakovat. Soupeř na nás vlítl plnou silou a odolávat nájezdům zakončené střelbou bylo velmi těžké. Mdlá hra Uničova pokračovala nadále a výsledkem byl míček v naší síti. Nepokrytý R. Navrátil lehce zasunul balónek mezi nohy A. Pavláta. A bylo hůř. Neskutečná hrubka P. Škody, který krásnou přihrávkou před brankoviště našel volného prostějovského hráče. Ten neměl nejmenší problém přidělat další vrásky na čele uničovských – 0:2. Jak z toho ven? Jednoduše, aktivní napadáním přinutit soka k chybám. To se nakonec podařilo M. Kobylkovi. Vybojoval za brankou míček, přihrávka šla na P. Sladomela, který protrhl smůlu z prvního utkání. Snižuje na 1:2. Iniciativa se přesouvá na naše hole a výsledkem je v čase 11:44 vyrovnání. F. Vrána získává míček, přihrává M. Kobylkovi – 2:2. V posledních vteřinách 1. třetiny se F. Vrána dostává na střed hřiště, ale jeho střela je slabá a letí mimo branku. Potvrzením zlepšené hry Uničova je třetí branka M. Rotrekla. Jeho projektil trefil levý horní růžek v čase 0:50. To už běží prostřední dějství. 1:15, 2:21 – dvojnásobné oslabení. P. Sladomel a P. Škoda odchází na trestnou lavici. Zřejmě klíčový moment celého utkání. Prostějov se naštěstí do pořádné šance nedostane. I díky M. Kobylkovi, který v oslabení běhal jako by měl v nohách alkalické baterky. Oslabení ustojíme. Konec zápasu je však daleko, stále se jezdí  nahoru dolů, u nás zní tyčka a kombinace M. Rotrekl, L. Jemelka likviduje gólman. V sedmé minutě je nám nabídnuto trestné střílení. P. Havlíček míjí branku, ale následnou přesilovou hru využívá L. Jemelka po přihrávce M. Rotrekla – 4:2. SK K2 zvýšil obrátky, více napadá, ale kontaktní gól to nepřináší. Opět se zbytečně bojíme hrát dopředu. Úvod třetího dějství vše rozhoduje. Prvních šedesát vteřin? 3 body získává Uničov. T. Zach dalekonosnou střelou zvyšuje na 5:2 (0:22), a v čase 0:43 F. Vrána navyšuje skóre na 6:2. Na začátku 7 minuty využil L. Jemelka další přesilovku – 7:2. Závěr utkání už prostějovští pouze kosmeticky upravili na 7:4.

    Slovo závěrem: Vyhrál lepší tým? Ruku na srdce. Tak jednoznačné to nebylo. První třetinu

vládl Prostějov, ale stačily poslední tři minuty a vše bylo jinak. Druhá třetina byla vyrovnaná,

ale chleba se lámal u vyloučení. Utkání nakonec rozhodly dva rychlé góly v úvodu třetí třetiny. Výsledek vypadá pěkně, ale stačilo málo a vše bylo jinak. Příliš často jsme se zatáhli na svou polovinu hřiště.

 

Sestava:

Brankáři: Pavlát, Sladomel L.

Obránci: Zach, Krejčí, Škoda, Havlíček D.

Útočníci: Rotrekl, Macho, Jemelka, Šalda, Galetka, Havlíček P., Kobylka,

             Sladomel P., Vrána

 

Slovo trenéra: Budu stručný a použiji slova K. Brücknera: „Dobrá práce“!