NAPROSTÁ BLAMÁŽ DOROSTENCŮ B NEJEN NA HŘIŠTI, ALE I MIMO NĚJ !

21.02.2011 22:27

 

FBS OLOMOUC – FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV 9:2 (3:0, 1:0, 5:2)

     Sobotní pozdní ráno a do Olomouce jede vlak, který veze bandu výrostků z Uničova. Pouze vak na florbalku připomíná, že vyrazili na další turnaj. Samotný přesun na halu přes McDonalds utvrdil místní obyvatele, že přijeli „burani“ z dědiny. První utkání přineslo naprosto očekávanou výhru Olomouce. Naprosto zaspaná a nevýrazná 1. třetina rozhodla o všem podstatném. Úvod byl vyrovnaný, ale postupem času byla naše obrana prostupnější než je zdrávo. Přistoupit k soupeři byl velký problém, ale pak nadávat na druhé už ne! Jak typické pro tuto kategorii. Naprosto žádný týmový duch, spíše vzduch! Začátek 4 minuty – 0:1. Diletantismus v obraně a je hotovo. To pokračuje dál. Šance máme, ale míček lítá všude možně nebo končí u A. Žižlavského. Sedmá minuta a nenápadná střela J. Nováka mění skóre – 0:2. Snaha o snížení nepřináší nic podstatného. Naproti tomu Olomouc opět v 10 minutě skóruje. A. Matoušek se naprosto „vykašlal“ bránit a je vymalováno. V průběhu třetiny nám bylo zamítnuto trestné střílení za hru v brankovišti. Volný úder byl pro vstřelení branky málo. Druhá třetina byla daleko lepší, ale vstřelit kontaktní gól bylo naprosto nemožné. Střely M. Martináka, L. Havlíčeka či D. Kipritidise razítkovaly vše možné, ale trefit cíl? Ufff!!! Obrana fungovala, už to byl Eidam místo Ementálu, daleko lépe, ale i tak inkasujeme počtvrté. Opět naprosto volný hráč před V. Košákem. Ve třetí dvanáctiminutovce se konečně radujeme. V přesilové hře, kdy je naprosto nesmyslně vyloučen hráč Olomouce ( neúmyslné hraní rukou) vstřílíme první branku – 1:4. Jenže… Půl minuty stačí, aby nebylo žádné drama – 1:5. Pokračující trápení Uničova připomíná nový seriál na Nově – „Tisíc a jedna noc“. Dát branku potrvá snad přes sto dílů. Nakonec inkasujeme my. Postavit zeď při volném úderu soupeře představuje něco neskutečného. Totéž se opakuje ještě jednou. Branka M. Martináka na 2:7 byla „labutí písní“. Konec je v režii Olomouce. Desítku nedostaneme, ale i tak nám není přáno snížit stav. Poslední desítky sekund – břevno, tyčka, gólman. Darmo mluvit.

 

Slovo trenéra: „Hra všech hráčů v 1. třetině byla katastrofální. Pak se to zlepšilo, ale dát branku byl neřešitelný problém. Postupem času a nárůstem skóre v náš neprospěch A. Matoušek utápěl tým do srabu svými neadekvátními slovními výlevy. Prohráváš, ale jede se dál. Ne, že všechno vzdáš a budeš nadávat druhým! Spíš to vypadá, že tě florbal omrzel. Střídačka je od toho, aby si hráči fandili a ne, že si budou nadávat. Kapitán je od toho, aby pomohl a srovnal to. Příští turnaj chci lepší hru i atmosféru !!!

 

SK K2 SPORTCENTRUM PROSTĚJOV – FBC UNIČOV „B“ 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

    Do druhého utkání jsme nastupovali jako favorité, ale již od začátku bylo jasné, že to nebude nikterak lehké utkání. To se beze zbytku potvrdilo. Výsledek nakonec hovoří za vše. A je naprosto zasloužený. Uničov si vyhrát vůbec nezasloužil! Od počátku to bylo dobývání prostějovské branky ve které exceloval brankář A. Rus. Soustavná střelba a útoky se naprosto míjely účinkem. Naproti tomu soupeř neustále hrozil rychlými protiútoky. První třetina skončila poměrem 0:0. Ovšem můžeme být rádi, že SK K2 nevedla. Druhá třetina byla na stejnou notu. Útočíme, kupodivu i střílíme úvodní branku V. Košákem. Radost trvá pouze chvilku. Hrubka v obraně a je vyrovnáno. Komentovat posledních 12 minut považuji za naprosto zbytečné. Hra se zbytečně vyhrotila, přibylo nedovolených zákroků a k tomu navíc dostáváme rozhodující branku. Chybuje obrana i gólman V. Košák. Soupeř se pak zakopal na vlastní polovině a vyrovnat nám již nebylo dáno.

     Tento článek je psán až 23.2.2011, tedy v době kdy na webových stránkách SK K2 již hodnocení k tomuto střetnutí vyšlo. Zvlášť konec komentáře je zajímavý. Urážky a posměšky směrem k soupeři od hráčů Uničova. Jak se říká pravda bude asi někde uprostřed, ale je zřejmé, že se tato situace zřejmě nestala poprvé. Pokud někdo není schopný unést prohru, tak je to špatný. Bohužel fotbal nám až příliš často ukazuje tyto frustrované hráče, kteří po nevydařeném zápase udeří protihráče nebo napadnou trenéra. Mám jednu radu! Běž hrát fotbal!

 

    Hodnocení turnaje: Jak lze hodnotit něco co naprosto nefungovalo??? Jednotný tým??? Co to je? Vyčítání chyb a inkasovaných branek přesně vystihovalo ponurou náladu „borečků“ z dědiny zvané Uničov. Namachrovanci, kterým je úplně jedno jak utkání dopadne a čím míň se budu snažit, tím lépe. Čím déle držím míček, tím lépe. Proč bych měl přihrát? Proč bych měl běhat? A když nevím co s míčkem, tak místo dřívější přihrávky raději volím střelu, kterou už dávno blokují obránci. Dorostenci na tomto turnaji potvrdili svůj trend. Naprosto nejslabší kategorie Uničova, která nejeví zájem o jakékoliv zlepšení. Týká se to i dorostenců „A“. A to měla být vlajková loď Uničova. Hrát 1. ligu, komu z dalších hráčů z tohoto malého města se to poštěstí. I starší žáci jdou herně nahoru…Ale toto… Ať se všichni hráči nehází do jednoho pytle. Václav Košák, Michal Martinák a Michal Sadovský makali až do závěrečného klaksonu. Jediné plus naprosto zbytečného výjezdu na turnaj do Olomouce. A to mají tito hráči hrát příští rok za juniory… No comment… Příští sezónu budou muset přijít změny…

 

Sestava:

Brankář: Košák Vít

Obránci: Košák ml., Matoušek, Hradil

Útočníci: Martinák, Kopas, Sadovský, Havlíček, Kipritidis, Ryp