MUŽI „B“ SVOU HROU NAPODOBILI DOROSTENCE!

01.03.2011 21:02

 

FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV – FBC POSTŘELMOV 3:5 (0:2, 2:0, 1:3)

Naprostý chaos ovládl řady hráčů Uničova. Nic nešlo, nic nefungovalo. Významně se projevilo i to, že na palubovku po dlouhé době vyběhli M. Mrvka a M. Večeřa. Od začátku utkání jsme bohužel hráli druhé housle. Ve druhé minutě poprvé inkasujeme. Hráči Postřelmova „šolichají“ míček v rohu, rychlá rozehrávka na brankoviště a prohráváme 0:1. Soupeř chytil „slinu“ a trvale se nastěhoval na naší polovinu. Výsledkem byla druhá branka v 7 minutě. Naše sporadické útoky nic neřešily a střely mířily většinou mimo nebo tam ani nedolétly. Brankář soupeře byl více zpocený ze sluníčka než z útočné vozby uničovských. Druhé dějství kopírovalo to první. Ovšem tentokrát v opačném gardu. Přispělo k tomu vyloučení hostů. V čase 1:26 využívá M. Rotrekl přesilovou hru a snižuje na 1:2. Neutěšený pohled na hru Uničova trvá, ale je zde opět přesilová hra. Tu využívá M. Kobylka, když z pravé strany uklízí nechytatelný projektil do síťky – 2:2. Hráči Postřelmova se zklidnili a opět zle zatápěli A. Pavlátovi v brance. Ten pro tyto chvíle ještě odolal. Jenže… Aktivita Postřelmova roste a Uničov hraje hůř a hůř. Ke konci třetiny fauluje hráč hrající v „rokokovém „ rytmu - J. Benda. Do oslabení nastupujeme i v posledním dějství. A je tu achich ouvej. Přesilovka pokračuje a po půl minutě inkasujeme potřetí. Nečekaná střela z pravé strany, míček propadne pod ramenem A. Pavláta – 2:3. Místo snahy o vyrovnání předvádíme spíše „Labutí jezero“.  „Tančíme“ na jednom místě, tým Postřelmova neustále útočí a v čase 4:20 se ujímá vedení 2:4. Poslední vzedmutí Uničova, ale vlna „tsunami“ to není,  Uničova přichází v 7 minutě, kdy M. Kobylka snižuje na 3:4. Od té doby se naše šance dají počítat na prstech jedné ruky. Postřelmov v 9 minutě korunuje svůj výkon pátou trefou.  Buďme rádi za tento přijatelný výsledek. Postřelmov byl daleko lepší tým.

 

TJ SOKOL KOSTELEC NA HANÉ – HK – FBC UNIČOV 3:3 (0:0, 0:1, 3:2)

   Co lze říci o druhém utkání? Nejlepší byla kofola a jídlo v nedaleké restauraci před tím. .Získaný bod se rovná zázraku. Pokyny: „Hlídej nejlepšího hráče J. Drčku“ se naprosto míjí účinkem. První třetina přinesla vyrovnanou hru, ale oba brankáři byli naprosto bezchybní.  Bohužel to co Uničov převáděl bylo absolutně k nekoukání. Přihrát, založit útok – ufff!!! – co to je? Týká se to všech hráčů, kteří snad byli zaskočeni nádherným počasím, jenž lákalo více na procházku než potit dres v hale.  A to v 10 minutě nejaktivnější hráč Uničova T. Zach neproměnil trestné střílení. Následná přesilovka využita nebyla. Druhá třetina napodobila tu první. Více ze hry měli hráči Kostelce, ale naše konstrukce branky ještě odolávala. Snaha více napadat rozehrávku soupeře nakonec vedla k dílčímu úspěchu. P. Sladomel dává úvodní gól zápasu – 1:0. L. Sladomel je dál v plné permanenci, neboť obrana vyrábí čí dál tím více hrubek. Komentář k poslední dvanáctiminutovce je zbytečný. Buďme rádi za ten jeden bodík. Ve čtvrté minutě je vyrovnáno. Střela z levé strany zaskočila L. Sladomela a skončila v síti. Hrůza borců v rozlišovacích dresech (TS Uničov) pokračovala dál. Sedmá minuta, míček mají „sokolíci“, ale jejich akce vychytává J. Benda, vyváží balonek, ale během dvou svých  „renesančních“ kroků absolutně nesmyslně přihrává spoluhráči, který je od něho vzdálen necelý metr. Přihrávku zachycuje soupeř a „bum“ J. Drčku mění skóre – 1:2. Hra se stáhla na sedm hráčů a lze říci, že to bylo nejlepších 5. minut Uničova na turnaji. V čase 10:12 vyrovnává neúnavný bojovník M. Rotrekl. 10:45 – totální kolaps M. Mrvky v brankovišti, kdy koukal všude, ale na to bílé ne. Přihrávka mezi jeho nohy a jemné doklepnutí J. Drčky – 2:3. 11:11 – poslal svou vizitku M. Kobylka a srovnal na konečných 3:3. Do sirény chybějí 2 vteřiny a L. Sladomel maskou vyráží míček mimo branku – joj, to mohlo být zle!

   Za výkon na tomto zaslouží plné absolutorium T. Zach a oba brankáři A. Pavlát, který v prvním utkání navíc chytil trestné střílení a L. Sladomel, jenž držel tým při životě v utkání s Kostelcem na Hané. Ostatní zahráli více či méně svůj průměr.

 

Sestava:

Brankáři: Sladomel L., Pavlát

Obránci: Mrvka, Zach, Štěpánek, Škoda

Útočníci: Rotrekl, Kobylka, Večeřa, Urban, Šalda, Benda, Jonáš, Sladomel P.