Junioři zahájili novou sezónu vítězně.

14.09.2009 18:26

FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV – FBC TATRAN LITOVEL  

8:0 (3:0,1:0,4:0)

   V sobotu 12.9. se na domácí palubovce uskutečnilo 1.kolo divize VII.A – juniorů. V úvodním duelu se proti našim juniorům postavili hráči z Litovle. Začátek zápasu byl z naší strany skvělý. První lajna vletěla na soupeře jako „divoké vosy“ a výsledkem byl stav 1:0 pro naše barvy. T. Šalda dostal přihrávku od P. Havlíčka a nekompromisním příklepem skóroval. Neustálé napadání soupeře vedlo k dalším šancím,ale jak T. Rutar,tak i D. Mišák nedoklepli míček do branky. V 5. minutě jdeme do oslabení , (tvrdá hra u mantinelu D. Mišáka),ale soupeř si nevytvořil větší šanci. Bohužel uplynulo 10 sekund hry 5 na 5 a na trestnou lavici odchází P. Havlíček za nedovolené sekání. Veškerou snahu soupeře o vyrovnání hatí skvělá hra obranné čtveřice a gólmana. V 9.minutě T. Šalda zvyšuje na 2:0. Rychlý protiútok po ose Macho – Jemelka – Šalda končí střelou do pravého horního růžku. Po 2.minutách T. Rutar upravuje na 3:0,když se nejlépe orientuje v brankovišti.  Ve 12.minutě běží M. Macho sám na brankáře,je faulován,ale následné trestné střílení neproměňuje.

     Ve druhé třetině začali hráči Litovle více aktivně. L. Hejníček má daleko více práce,ale chytá velmi spolehlivě. Když neinkasujeme ani ve třetím oslabení,dá se říci,že máme nasměrováno k vítězství. To potvrzuje L. Jemelka,když po chybě brankáře upravuje stav na 4:0. Konec 2.třetiny již byl v režii našich hráčů.

     Poslední dějství se odehrávalo podle našich not. Hráči z města „piva“ hráli jakoby bez zájmu a nápadu. Na 5:0 skóruje M. Macho po nezištné přihrávce od L. Jemelky,kterou vyšachoval nejen obranu,ale i brankáře. Další šance zůstávají nevyužity,až se ke slovu dostal D. Mišák,který „brejk“ přes celé hřiště zakončuje nechytatelnou střelou nad rameno gólmana. V 10.minutě T. Šalda dovršuje „hattrick“ bekhendovým nápřahem. A na konečných 8:0 upravuje L. Jemelka po výhozu L. Hejníčka. Naprosto zasloužená výhra!

        

FBS OLOMOUC – FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV  

1:4 (0:1,1:2,0:1)

  Ve druhém utkání nás čekal těžký soupeř z Olomouce. Naši hráči se plni elánu vrhli na soupeře. Napadáním je donutily k chybám a výsledkem byl v čase 1:22 min. první gól v olomoucké síti,který vstřelil T. Rutar. Následná přesilovka ke změně stavu nevedla.  Od poloviny třetiny začíná mít více ze hry soupeř. Pomáhá mu k tomu i naše nedisciplinovanost. V čase 8:58 je za sekání vyloučen P. Havlíček. Hraje se na naší polovině. Za sekání je nařízen volný úder,který sice k vyrovnání nevede,ale za nedovolenou vzdálenost je následně vyloučen v čase 9:25 J. Hodulák a hrajeme oslabení 3:5. Obranná trojice ve složení D. Havlíček, Hejl, Macho ho sehraje skvěle, neboť hráči Olomouce neskórují a na konci třetiny svítí stav 1:0 pro naše barvy. Zvlášť D. Havlíček svou bojovností a pohybem dělal soupeři největší problémy.

   Zahajovací buly v 2. třetině vybojoval T. Šalda, následná přihrávka z obrany jde na L. Jemelku, ten podél mantinelu vybíhá k brance FBS, přihrává T. Šaldovi, který zvyšuje na 2:0. Odpověď nedala na sebe dlouho čekat. Střela z pravé strany zapadla do naší branky, když si ji tam srazil gólman.Stav byl 2:1. Naštěstí v čase 4:31 zvyšuje na 3:1 D. Mišák po nahrávce F. Vrány. Hráči Olomouce se nás po této inkasované brance snažili kombinační hrou rozebrat, častěji stříleli ze střední vzdálenosti, ale A. Pavlát měl konstrukci branky velmi dobře postavenou. V době náporu týmu FBS měl gól na florbalce D. Mišák,ale gólman ho skvěle vychytal. Konec 2. třetiny byl se převážně odehrával u naší „svatyně“. Naštěstí bez inkasované branky.

   V závěrečné třetině jsme hráli třikrát v oslabení. Ve všech případech seděl na trestné lavici P. Havlíček (nedovolené vrážení, sekání). Hráči svou bojovností odráželi veškeré ataky soupeře. Ovšem síly na rychlé protiútoky nezbývaly. Stále jsme byli pod tlakem,ale gól jsme nedostali. Poslední slovo v zápase měl nakonec T. Šalda, který 23. vteřin před závěrečným hvizdem stanovuje konečný stav na 4:1 pro Uničov. Ve vyrovnaném utkání rozhodla lepší produktivita našich útočníků.

Sestava:

Brankáři: Hejníček 14 zásahů/0 gólů/ 1 asistence

                 Pavlát: 17 zásahů/ 1 obdržený gól

Obránci: Hejl, Havlíček P., Jonáš, Hodulák

Útočníci: Šalda, Jemelka, Macho, Vrána, Rutar, Mišák,Škoda       

                Galetka,Havlíček D.

 

Branky, asistence: Šalda 5+0, Jemelka 2+3, Mišák 2+0. Rutar 2+0,

                               Macho 1+0,Vrána 0+2, Hodulák 0+1, Havlíček P. 0+1