Florbalový turnaj v Litovli 2009

29.08.2009 15:45

  V přípravě na novou sezonu jsme byli pozváni na florbalový turnaj mužů do nedaleké Litovle. Mužstva byla rozdělena na 2 skupiny po 3 týmech. Na náš tým čekal Starhill Šternberk a domácí Tatran Litovel. V prvním střetnutí  jsme se utkali s favorizovaným Starhillem. Hráči nastoupili bez respektu a výsledkem byl vyrovnaný zápas. Jako první se radovali hráči Šternberka,kteří skórovali v čase 3:03,když míček proklouzl brankáři mezi nohama po jemné teči soupeře. Druhý zásah nám Starhill uštědřil na začátku druhého poločasu v čase 0:26 min. Druhý gól byl naprostou kopií toho prvního – opět míček propadl mezi „betony“. Stálé napadání soupeře vedlo ke kontaktní (vlastní) brance v čase 2:59. Další naše útočné snahy zůstaly nevyužity,ovšem na druhou stranu L. Sladomel vykryl samostatný nájezd soupeře. A skóre se již nezměnilo.

  Konečný výsledek: Uničov – Starhill Šternberk 1:2 (0:1,1:1)

 

  Ve druhém utkání,které rozhodovalo o postupu do semifinále,jsme narazili na tým z města „piva“. Byl to kupodivu náš tým,který tahal za delší konec provazu. Ale veškeré naše akce končili v rukou skvěle chytajícího J. Skály. Když ani hráči Litovle nerozvlnili síťku naší branky,po prvním poločase svítil stav 0:0. Na začátku druhého dějství se konečně trefil Z. Šenk. Brance předcházela kombinace L. Jemelka – D. Mišák – Z. Šenk. Po tomto gólu přichází obrovský tlak soupeře,který v čase 6:54 min vyvrcholil vyrovnávací brankou M. Štoppla,který zcela volný skóruje. Od této chvíle tlak Litovle povolil. A ke slovu se dostali i naši hráči. V poslední vteřině 9. minuty skóruje bekhendem M. Zíka,když chvíli předtím nastřelil tyčku. Závěrečný tlak soupeře se nekonal a vítězství nás posunulo do semifinále.

  Konečný výsledek: Tatran Litovel – Uničov  1:2 (0:0,1:2)

 

V semifinále jsme se utkali s FBC Sokol Mohelnice. Favoritem byl soupeř. A potvrdil to jak výsledkově,tak i herně. Tady se nejvíce projevili naše nedostatky. První branku jsme dostali v čase 5:22 min. Z. Šenk se snažil vyvést míček,byl faulován,přestál hrát,jenže se nepískalo a soupeř využil a dorážkou poprvé rozvlnil síť naší „svatyně“. Střídání,čas 5:54 min. a po střele na hranici brankoviště je rozhodnuto. Snaha vstřelit kontaktní gól se míjí účinkem. Veškerou naši snahu soupeř eliminuje. V druhém poločase inkasujeme ještě dvakrát. Zvlášť 4. branka byla zbytečná, neboť hráči na palubovce hráli příliš dlouho. V tomto utkání jsme na branku soupeře vyslali pouze 9 střel! A to je žalostně málo.

 

  V boji o 3. místo nás čekala Libina. Její hráči posilnění pivečkem z místního bufetu začali velmi opatrně a zodpovědně. I souboje o míček nebyly tak vyhrocené jako v jiných zápasech,které Libina sehrála. Hra byla vyrovnaná,soupeř těžil z nebezpečných „brejků“,z naší strany nejvíce hrozila druhá lajna vedená P. Sladomelem,která byla opět nejpilnější ve střelbě. Jelikož utkání skončilo bez branek, rozhodovaly samostatné nájezdy. První nájezd soupeř proměnil,Z. Šenk odpověděl stejnou mincí. Druhý nájezd bohužel rozhodčí uznal a tím velmi ovlivnil konečný výsledek. Soupeř dal gól „freestylovým“ způsobem,který neměl platit,neboť míček se při nájezdu nesmí vrátit směrem zpět. F. Vrána nájezd neproměnil. Ve třetí sérii L. Sladomel vystihl soupeřův úmysl a nájezd chytil. Bohužel bekhendová střela D. Mišáka minula o centimetry branku a ze 3. místa se radoval soupeř.

  Konečný výsledek: FBC Libina – Uničov 0:0 ,2:1 na samostatné nájezdy

 

Sestava:

Brankáři:

Sladomel L. – 18 zákroků,6 obdržených branek

Hejníček L. – 22 zákroků,1 obdržená branka

             

Obránci:

Jonáš, Havlíček D.

Mrvka, Čech

  

Útočníci:

1.lajna: Šenk, Jemelka, Mišák

2.lajna: Sladomel P., Rutar, Zíka

3. lajna: Vrána, Fuglík, Škoda