DOROSTENCI „B“ TĚŽCE VYDŘELI 3. BODY

07.02.2011 22:11

 

FBC TATRAN LITOVEL – FBC UNIČOV „B“ 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)

    Posledními zástupci Uničova o tomto víkendu byli dorostenci „B“. V nedělním podvečeru je čekal domácí tým Litovle a poté leader soutěže Mohelnice. Pohled na soupisku uničovských neskýtal příliš optimismu. Zvlášť, když i tahoun družstva M. Martinák nastoupil po nemoci. Litovel byla velmi optimisticky naladěna, neboť poslední výsledky týmu byly skvělé. To se potvrdilo hned v úvodu střetnutí. Úvodní buly pro nás, ale to bylo na delší dobu vše. Pak se bohužel do hlavní role zápasu postavili oba rozhodčí. Hra byla zbytečně kouskována a florbal se z haly vytratil kamsi do lesa a na nádraží. Sekání, pískání, sekání, pískání. Omluvou obou arbitrů je to, že spolu pískali poprvé a O. Neoral po delší pauze. Pohledné akce žádné. I z toho ničeho však Litovel vstřelila úvodní branku. Nepokrytý útočník v brankovišti a míček proklouzl V. Košákovi mezi betony – 0:1. Domácí povzbuzeni vedením ještě zvýšili obrátky a naši obránci se měli co otáčet. Naše případné šance končily převážně mimo konstrukci branky. V 7. minutě si jde poprvé sednout na trestnou lavici M. Martinák ( pak tam strávil ještě dalších 6 minut). V oslabení získává míček V. Košák, posílá ho na L. Havlíčka a ten krásnou střelou vyrovnává na 1:1. Zaskočená Litovel v 11 minutě inkasuje podruhé. A. Matoušek si bere míček a jeho vyslaný projektil těsně za polovinou hřiště vlní síťku – 2:1. Za tohoto skóre se otvírá druhé dějství. Hra má stále stejné parametry. Žádná plynulost děje, jen úryvky. I to stačí M. Kopasovi, aby v čase 2:43 zvýšil na 3:1. Přebíráme na pár minut otěže zápasu. V 8 minutě je vyloučen A. Matoušek za nevybíravý slovní výraz k soupeři. Je pravdou, že byl na něj odpískán faul, ale tento jeho slovník se používá až po 22 hodině. Oslabení zvládneme, ale následně je vyloučen M. Martinák. Po návratu se pár desítek vteřin proběhne po palubovce a opět kráčí tam, odkud přišel. Mezitím J. Kučera odpaluje míček do bezpečí, ale nohama stojí v málem brankovišti. V. Košák už byl v tu chvíli překonán. Nařízené trestné střílení proměňuje „blafákem“ J. Zavadil a  snižuje na 3:2. Nutno dodat, že v této třetině měla navrch Litovel, ale V. Košák podržel tým svými jistými zákroky. Otázka zněla: „Ustojíme tlak domácích?“. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. 0:33 – tutová šance L. Havlíčka, faul, trestné střílení! Diskuse trenérů, odpovědnost na sebe bere „Číža“:“ Pojede L. Havlíček“. Nezklamal – střela nad pravé rameno gólmana – 4:2. Za tohoto stavu dostala hra větší „grády“, ale Tatran  již marně dobýval „svatyni“ Uničova. Otevřená hra a prostupná obrana litovelských kluků nám přivála na konci utkání ještě dvě branky v podání L. Havlíčka a M. Martináka, který předvedl nádherný krasobruslařský výkon mezi třemi hráči soupeře. Těžce vydřené vítězství, kde rozhodla větší zkušenost borců z Uničova.

 

 FBC UNIČOV „B“ – FBC SOKOL MOHELNICE  3:7 ( 0:2, 2:3, 1:2)

    Druhý duel měl jasného favorita. „Sokolíky“ z Mohelnice. Úvodní hvizd a Uničov tahá za kratší konec provazu. Vyslané projektily končí v náručí V. Košáka nebo mimo branku. Postupně se hra vyrovnává, ale naše útočná snaha končí u více či méně propagačních střel. I Rumcajs měl lepší bambitku než Uničov. Pátá minuta – oslabení. Kdo jiný než D. Petruška otevírá skóre zápasu – 0:1. Snaha vyrovnat sice přináší šance, ale M. Martinák či L. Havlíček mají vychýlenou mušku. Jenže!, chybná rozehrávka na středu hřiště a V. Košák inkasuje podruhé. Atmosféra na střídačce je u některých hráčů na bodu mrazu. Největším bojovníkem je F. Kučera, který je věkem starší žák, ale bojuje a maká na doraz, totéž se týká i jeho bratra J. Kučeru. Místo korigování stavu opět inkasujeme. M. Sadovský nepochopitelně přihrává míček přes brankoviště, kde není nikdo z hráčů v červeném. Jak, jinak – 0:3. A Matoušek má rudo kolem očí, ale raději se dívá jak Mohelnice lehce skóruje. (V té době byl na hřišti). 7. minuta další rychlý protiútok a V. Košák opět připomíná rybáře – loví „rybku“ z branky – 0:4. Mohelnice zvolnila krok a ke konci třetiny se dostal k zakončení tým z královského města. M. Martinák příklepem překonává poprvé mohelnického gólmana. Odpověď je následující. A. Matoušek pozoruje pavučinky v hale. Před ním je hráč o kterého nemá zájem – následuje střela – 1:5. V závěru třetiny individuální akce M. Martináka – 2:5. S větší vervou se vrhneme do posledního dějství. Napadáme obránce a to nám vyplatí. M. Martinák dovršuje hattrick a snižuje na 3:5. Světýlko na konci tunelu. Makáme, bojujeme, nejlepší třetina, ale ne a ne dát kontaktní gól. Světýlko zhasíná v čase 9:10. Ztráta míčku, rychlý kontr – 3:6. Je definitivně rozhodnuto. Sedmou branku inkasujeme při rychlém protiútoku dva na jednoho. Vyhrál lepší tým.

 

Slovo trenéra: V prvním utkání jsme zužitkovali své zkušenosti z vyšší soutěže. Druhé střetnutí bylo jednoznačně pod taktovkou Mohelnice. I když nám za stavu 3:5 svitla naděje. V této situaci nám chybělo více zkušených hráčů.

    Co se týká našich hráčů? Nad svůj standard zahrál Vašek Košák a v prvním utkání A. Matoušek, jehož hra upadla do podprůměru v duelu s Mohelnicí. M. Chlup a Z. Mazák si odehráli to svoje a velmi dobře. J. Kučera totéž. F. Kučera velmi pozitivně překvapil, stačila třetina a přestal se bát – skvělé. M. Kopas hraje furt to stejné. Kouká na míček a přihrávka skáče. M. Sadovský oproti minulé sezóně - den a noc, L. Havlíček a M. Martinák – tahouni týmu. Víťa Košák – něco málo tam chybí k ještě lepšímu výkonu, ale skvěle vychytal první zápas. U druhého mu příliš nepomohla obranná činnost zadáků.

 

Sestava:

Brankář: Košák Vít

Obránci: Košák Václav, Kučera J., Chlup, Matoušek

Útočníci: Martinák, Havlíček, Kopas, Kučera F., Mazák, Sadovský

 

autor: Leopold Čížek