Domácí turnaj = 3 vydřené body!!!

08.02.2012 21:36

FBC Uničov – ČSKA Ostrava  9:6 (0:2, 2:0, 7:4)

V sobotu se v Uničově konalo další kolo 3 ligy mužů. Domácí tým se v prvním střetnutí potkal s ČSKA Ostrava. Odhodlání uničovských hráčů bylo obrovské, ale nešlo to a nešlo. Od úvodního buly bylo jasné, že budeme hrát do plných. To se i potvrdilo. Ostrava se stáhla na vlastní polovinu a hrozila z rychlých brejků. Jeden z nich skončil míčkem za zády A. Pavláta. Na světelné tabuli svítil čas 4: 18. Největší šanci vyrovnat měl M. Kobylka, který šel na trestný nájezd. Bohužel ho neproměnil a i přesilová hra se příliš nevydařila. Soupeř si v pohodě hrál svou hru a Uničov se v koncovce trápil. Tento zmar vyvrcholil v 11 minutě, kdy hráč Ostravy Kůrka po chybě obrany zvýšil na 0:2. Z další pohromy nás vysvobodila siréna oznamující konec třetiny. Prostřední perioda byla veselejší. Alespoň gólově. Hra se trochu zklidnila, více jsme se tlačili do třetiny soupeře, v tom nejvíce dominovala řada vedená M. Rotreklem. Snížení jsme se dočkali už ve druhé minutě. Přesilovou hru využívá právě M. Rotrekl. Míček byl tečován a skončil za zády gólmana. Na začátku 4 minuty je vyrovnáno. Agilní a jeden z nejlepších hráčů na hřišti T. Vojáček se prosadil na brankovišti – 2:2. V té době se začínají přiostřovat „manželské“ půtky mezi Š. Rotrelem a hráčem soupeře Duksou. Jejich vztah vyvrcholil ve třetí třetině, kdy mohli být oba posláni za katr, ale rozhodčí byli benevolentní a nechali oba hráče pokračovat v utkání. Po vyrovnání se snažíme otočit skóre ve svůj prospěch, ale brankář Ostravy je proti. Na druhou stranu i A. Pavlát vytahuje míček do bezpečí v kritických chvílích. Třetí perioda nabídne největší gólovou nadílku. 0:36 – míček má za brankou Š. Müller. Nahodí ho před branku, jenže ten se tam ani nedokoulí. Brankář si ho sráží za svoje záda – 3:2. Další přesilová hra: M. Rotrekl nabídne míček L. Jemelkovi, který šanci využívá – 4:2. V šesté minutě jdeme do čtyřech. Paradoxně nám to prospěje, kdy M. Kobylka nahodí míček na rozběhnutého L. Jemelku, který chladnokrevně zvyšuje na 5:2. Rozhodnuto však není. Týmu z „hornického“ města nezbývá nic jiného, než se vrhnout do útoku. 9:18 je sníženo na 5:3. Odpověď na sebe nenechá dlouho čekat. Š. Rotrekl se rozběhl z obranného pásma, vystřelil a míček skončil v síti – 6:3. Jenže!!! Útlum Uničova a časy 11:03, 11:14 mění skóre – 6:5!. Ostrava je na dostřel jednoho přesného „výstřelu“. Rozhodnutí má na své florbalce L. Doubrava. Vyváží míček z obranného pásma, padá k zemi, při faulu na soupeře, vstává, střílí – 7:5. Ovšem to hlavní přichází v čase 12:36. Balónek je v brankovišti soupeře, když v tom tam vlítne T. Vojáček jako pitbull utržený za řetězu. Zbourá vše kolem sebe a bekhendem usměrní míček do sítě – 8:5. ČSKA se z tohoto už nevzpamatuje, pouze sníží na 8:6, ale poslední slovo má Š. Müller, který určuje konečné skóre na 9:6 pro domácí.

 

SK FBC Třinec – FBC Uničov 7:3 ( 2:1, 4:2, 1:0)

Druhé existenční utkání Uničov absolutně nezvládl. Stačilo pár „starších strejců“ a tři junioři s ligovými zkušenostmi a domácí hořeli jako papír. Deset hráčů Třince v pohodě vyzrálo na patnáct domácích borců. Opět bylo jasné, že budeme atakovat zataženou pětici hráčů. Jenže, tentokrát stačil jediný hráč Třince Šimský, který si z uničovských hráčů udělal naprosté statisty. A rozhodl utkání. První minuta, první střela na L. Sladomela, první gól v naší síti. Netrvá dlouho a Š. Müller vyrovnává. Míček nahazuje zpoza branky a gólman si ho sráží za brankovou čáru. Světlý to okamžik tohoto hráče. Marné dobývání svatyně soupeře nevede ke kýžené brance. Stačí rychlý protiútok a L. Sladomel má za sebou dalšího kapříka. Hra Uničova postrádá jakýkoliv náboj a entuziasmus. Stále bušíme do plných, ale chybí moment překvapení. A tak do prostřední části jdeme s mankem jedné branky. V páté minutě využíváme přesilovou hru – 2:2. Labutí píseň domácích borců. Od té doby kraluje Třinec. Fatální chyby v rozehrávce a přesná střelba útočníků soupeře vyhnala z branky L. Sladomela. Ten si párkrát šáhnul na míček, ale vícekrát ho lovil z branky. A. Pavlát první ošemetnou situaci řeší, ale u té další je bezmocný. Proto nikoho nepřekvapí, že v 11 minutě je už skóre 3:6 pro Třinec. Poslední třetinu jsme usazeni více v obranném pásmu Třince, ale dát branku je nám zapovězeno. I Harry Potter a jeho kouzelná hůlka by Uničovu nepomohla. Stálý tlak přináší pouze střely do brankáře nebo mimo jeho klec. Tři minuty před koncem utkání hrajeme power – play, ale v poslední minutě inkasujeme sedmou branku.

 

Sestava:

Brankáři: Pavlát, Sladomel L.

Obránci: Havlíček D., Škoda, Hejl, Rotrekl Š., Doubrava, Kobylka

Útočníci: Rotrekl M., Jemelka, Vojáček Šalda, Galetka, Večeřa, Sladomel, Müller, Urban

 

Slovo závěrem: Každý z hráčů by si měl oba zápasy přebrat. Všichni dělali chyby. A když se nedaří, je nutné táhnout za jeden provaz. Rozcvička by měla být půl hodiny před zápasem a ne, že se někteří hráči vynoří z útrob haly 10 minut pře úvodním hvizdem. A co mantinely pánové? Přijdu, odehraji, odejdu a zbytek mě nezajímá??? Uvědomujete si, že hrajeme 3 ligu???