Z Postřelmova vezeme 3 body

01.02.2011 13:38
Uničovští muži se vydali za mrazivého nedělního dopoledne
do vzdáleného Postřelmova pro nějaký ten bodík.

 

V dalším kole Olomouckého přeboru nás čekali týmy z 5. a 10. pozice
 
Jako první jsme se střetli se soupeřem z páté příčky – Lipníkem
 
FBC CANNIBALS LIPNÍK „B“ - FBC UNIČOV „B“ 2:5 (0:1;0:3;2:1)
 
V první třetině převládala ze strany Uničova kvantita nad kvalitou. Šancí bylo hodně, ale buď končily mimo bránu, nebo v rukou brankáře. Jedinou branku se podařilo vsítit v čase 4:39 M. Kobylkovi, který získává v našem útočném pásmu míček a lehce jej zavěšuje do soupeřovy branky – 0:1. Domácí tým se dostával do našeho obranného pásma jen velmi sporadicky a jejich šance likvidoval dobře chytající L. Hejníček. Do druhé třetiny tedy jdeme s jednogólovým náskokem.
Druhá třetina v podstatě rozhodla o výsledku celého zápasu. „Naspeedovaní“ hráči Uničova vlítli na pasivní Lipník a nasázeli mu celkem 3 góly. První gól byl jako z učebnice. Krásná akce 3 na 2 po ose M. Macho – P. Galetka – T. Šalda znamená vedení 0:2. V čase 9:42 se dostává M. Rotrekl ke střele z úhlu a jeho „golfák“ propálí vše, co mu stojí v cestě – 0:3. Poslední gól druhé třetiny vstřelil M. Kobylka po střele T. Zacha a zvyšuje tak na 0:4. Naprosto zaskočený Lipník si nejspíš představoval vývoj zápasu úplně jinak a nejspíš proto končí většinou jeho útoky mimo naši bránu. Co se jim však nedaří herně, to hbitě dohánějí ve svém neopakovatelném dřevorubeckém stylu, který rozhodčí nechávají většinou bez povšimnutí.
Třetí třetinu se hráči Lipníku trochu vzchopili, navštěvují naše obranné pásmo podstatně častěji a jejich útoky se stávají nebezpečnějšími. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 3:25 se jim daří první pořádná střela, která orazítkovala tyč naší brány. Tato situace jakoby naše soupeře nastartovala a výsledkem je jejich první gól. Čas 3:45 1:4. V čase 5:33 je Lipník za svou hru konečně potrestán a my si tak můžeme zahrát svou první přesilovku, kterou však nevyužíváme. Ale další gól v brance Lipníku na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 6:28 se opakovala souhra T. Zacha a M. Kobylky ze druhé třetiny. Prvně jmenovaný střílí na bránu, míček se odráží před dobře postaveného M. Kobylku, který jej pohodlně doklepává za záda brankáře – 1:5. Lipník ještě dokázal v čase 10:51 na tuto branku odpovědět a poslední brankou zápasu upravuje konečný stav na 2:5 ve prospěch Uničova.
Třetí třetina se díky vysokému vedení odehrávala zcela v naší režii. Lipníku se sice v závěru podařilo dvakrát skórovat, ale i tak ho porážíme vysoko 2:5 a získáváme 3 body. Nutno však podotknout, že kdyby se pískalo vše, co se pískat mělo, byl by nejspíš počet našich vstřelených branek ještě o něco vyšší.
 

         

Ve druhém zápase nás čekal souboj s týmem z 10. místa – Přerovem
 
FBC UNIČOV „B“ – FBC SPARTKA PŘEROV „D“ 4:5 (2:3;2:0;0:2)
 
Po 3 měsíšní pauze od chytání se vrací do brány brankář L. Sladomel. Už od začátku první třetiny se snažíme vzít inciativu do vlastních rukou a mít zápas pod kontrolou. Střely T. Zacha a D. Krejčího však končí v náruči brankáře. V čase 1:51 máme možnost hrát první přesilovku tohoto utkání, gól se nám ale stále vstřelit nedaří. Dostáváme ještě jednu šanci v čase 3:58 a tu již využíváme. Čas 4:17 – P. Sladomel vybojuje u mantinelu míček, přihrává ho M. Mrvkovi a ten jej bekhendovým obloučkem posílá za záda brankáře – 1:0. Přerov se nenechal zaskočit a záhy odpovídá. V čase 5:40 jdeme do oslabení a prudká střela z rozehrávky nedává L. Sladomelovi žádnou šanci – 1:1. Čas 6:50 a opět jdeme do oslabení. Za chvíli se však počet sil vyrovná, protože hráč Přerova si jde odsedět dvouminutový trest za hru vysokou holí a pokračuje se 4 na 4. V čase 8:31 M. Kobylka vsítil po střele T. Zacha vedoucí gól – 2:1. Vzápětí inkasujeme a stav je opět nerozhodný - 2:2. V čase 9:50 podržel brankář L. Sladomel a dobrým zákrokem likviduje soupeřovu šanci na vstřelení gólu. Bohužel se nám tento výsledek nepodařilo udržet a v čase 10:25 končí střela nepokrytého hráče v naší bráně. První třetinu jsme tedy prohráli 2:3.
I začátek druhé třetiny se našim barvám vydařil. V čase 0:20 máme možnost přesilovky, ve které se podařilo P. Galetkovi vyslat 2 nebezpečné střely. Vyrovnávací gól se nám podařilo vsítit v čase 4:28. Odražený míček se dostává k M. Machovi, který se nemýlí – 3:3. Za 5 minut se opět dostáváme do vedení. P. Sladomel dostává přihrávku od M. Kobylky a umisťuje míček do levého horního růžku – 4:3. V čase 9:50 můžeme svůj náskok zvýšit. M. Kobylka vysílá P. Sladomela do brejku, tomu se však nepodaří zakončit. Druhá třetina byla z naší strany hodně povedená, podařilo se nám rychle vyrovnat a dostat se do vedení. Přerovský útok se moc neprojevoval, míček byl po většinu času na hokejkách našich hráčů.
Hned na začátku třetí třetiny mají přerovští velkou šanci na vyrovnání, naštěstí nám pomohl dobrý obranný zákrok P. Sladomela. V čase 1:50 máme výhodu v podobě přesilové hry. Nejenže se nám nepodaří skórovat, dostáváme v ní i vyrovnávací gól na 4:4. Čas 8:58. Zmatek před naší brankou a míček se dostává lehkým obloukem za záda L. Sladomela, prohráváme 4:5. V Čase 11:35 je vyloučen hráč Přerova, zkoušíme závěrečný tlak s hrou bez brankáře. Sice se nám podaří pár dobrých střel, ale žádná neskončila v soupeřově brance. Prohráváme 4:5. Přerov se ukázal jako vyrovnaný soupeř, ve třetí tetině se mu podařilo vsítit velmi důležité branky. Můžeme jen litovat mnoha našich nevyužitých šancí.       

 

Sestava:

Brankáři: Hejníček L., Sladomel L. (2. zápas)

Obránci: Zach T., Krejčí D., Mrvka M., Sladomel P.

Útočníci: Kobylka M., Rotrekl M., Sladomel L. (1. zápas), Macho M.,

              Šalda T., Galetka P., Benda J.

 

Autor: Benda Jan