Uničovské „Béčko“ podruhé doma

17.12.2012 14:09

Uničovské „Béčko“ podruhé doma

V neděli 16. 12. 2012 nastoupil tým Uničova podruhé na domácí palubovku. V prvním utkání jsme střetli síly s týmem FBC Šternberk, který se zatím drží na druhém místě tabulky.

Vstup do utkání byl slušný, v prvních minutách otevírá skóre ze standardní situace Lukáš Doubrava. Během zápasu skórovali v následujícím pořadí ještě Kobylka, Havlíček a Štork, což znamenalo, že jsme vybojovali vítězství 4:2.

Pokud si naši hráči hlídali své posty, hráli důsledně do zadu a zbytečně netahali míček do přehuštěných prostor, tak Šternberk oslabený o několik výrazných opor po většinu času přehrávali. Vítězství bylo snad zasloužené.

V druhém utkání jsme narazili na tým FBS Olomouc „B“, který byť posílen o některé juniory, dorazil v pouhých devíti hráčích. Přesto nejde mladé hráče soupeře nepochválit, protože jejich rychlost a nasazení byli poměrně ukázkovými. Po naší ztrátě míčku při útočné akci v polovině hřiště toho patřičně využili a šli do vedení 1:0.

Nutné je ale pochválit i náš tým, který se bojovnou hrou olomouckým mladíkům snažil konkurovat a myslím, že po většinu utkání se nám to i dařilo. Bohužel jsme nebyli schopni proměnit množství šancí, které jsme si vytvořili a po vlastní nedůslednosti při rozehrávce soupeře z rohu jsme podruhé inkasovali.

Před koncem třetí třetiny jsme po proměněné standartce konečně snížili na 1:2 pro Olomouc, ale i přes tlak v závěrečných minutách jsme bohužel srovnávací gól nevstřelili.

I přes tuto smutnou prohru musím tým pochválit, protože výkonnostně to byl oproti minulým zápasům velký posun a věřím, že pokud na sobě budeme i nadále pracovat, tak budou body a vítězství přicházet stále častěji. Oproti zbylým týmům máme odehráto méně zápasů, tak doufám, že půjdeme nahoru nejen výkony, ale také body.