Těžce vydřené 3 body dorostenců „B“ na Adventní neděli

21.12.2010 19:07

FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV – FBS OLOMOUC  4:7 (1:3,1:3,1:2)

     Čtvrtá Adventní neděle a v Uničově se brzkých ranních hodinách koná další kolo 2. dorostenecké ligy. Hrajeme doma, ale hráči přijíždějí na zápas na poslední chvíli. Jeden zaspal, další se neomluvil pro nemoc, třetí jede přes půl hodiny z nedalekých Střelic. Ovšem největší problém je brankář. Víťa Košák je opět nemocný a tak zaskakuje R. Fröml. Po dlouhé době a na tak těžké utkání. Utkání jsme sice začali náporem, ale střely končily v náručí brankáře nebo šly daleko mimo. Pak stačil rychlý protiútok ve 3 minutě a R. Fröml lovil poprvé míček z branky. 6. minuta – 0:2. Rychlá akce po pravé straně, nikde nikdo a je to tam. Snaha korigovat výsledek se míjí účinkem. Pak stačí čtvrtá!!! střela na naši „svatyni“ a na ukazateli skóre svítí 0:3. V 11 minutě Z. Mazák po individuální akci vymete pravý růžek branky a rozsvítí světýlko na konci tunelu. Jenže to brzo zhasíná. Opět nápor Uničova, opět se z toho nic neurodilo. Ve 4. minutě si M. Chlup splete barvy dresů a nezištnou přihrávkou vybídne T. Sekaninu k dalšímu gólu – 1:4. A tak to pokračuje dál. I Rambo by vystřílel za 12. minut více nepřátel než mi gólů. A přitom by mu stačil poloviční počet patron. Na konci 6 minuty v akci opět T. Sekanina a střelou mezi brankáře a tyčku zvyšuje na 1:5 pro Olomouc. Šance M. Martináka, náběhy D. Kipritidise, střely Z. Mazáka řeší A. Žižlavský v brance nebo jsou zblokovány obranou. Pomyslný hřebíček do rakve dostáváme v čase 7:55. Přežijeme oslabení a po návratu V. Košáka nejsme schopni odpinknout míček z brankoviště a inkasujeme po šesté. O kosmetickou úpravu skóre v této třetině se postaral „delikvent“ V. Košák, který v přesilové hře upravil na 2:6. Míček se odrazil od břevna a skončil pár centimetrů za brankovou čarou. Poslední dějství potvrdilo naši marnost. Úvodní buly, akce Olomouce a stav je 2:7.  Lehký míček z půlky se prokutálel pod nohou našeho brankáře do sítě. O výsledku je rozhodnuto. Sice se stále hrálo nahoru, dolů, ale hráči z hanácké metropole si v klidu výsledek pohlídali. Poslední dvě branky vsítil M. Martinák a po něm i D. Kipritidis. Zasloužená výhra Olomouce. Sice jsme míček více kontrolovali, ale efektivita byla téměř nulová.

 

SK K2 SPORTCENTRUM PROSTĚJOV – FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV 1:3 (0:0,1:0,0:3)

        Jak lze charakterizovat druhé utkání? Dobývání aztécké říše Španěly. Minimum střel Prostějova, skvělý brankář téhož týmu a naprostý zmar v koncovce Uničova. Co lze všechno spálit předvedli v tomto střetnutí domácí hráči. I to co nehoří by hořelo. Už první duel SK K2 s Mohelnicí naznačil jakým směrem se bude ubírat jejich hra. Totální „Prešovský“ beton na který by i velmi výkonná sbíječka byla krátká. Obránci střely blokovali a co přes ně prošlo, tak vychytal velmi dobrý prostějovský gólman. Úvod patřil našim barvám, ale první polostřelu vyslal P. Ryp ve 4 minutě. Hra se stále odvíjí na polovině Prostějova, ale Z. Mazák „zaviruje“ naprostou tutovku. V 7 minutě V. Jemelka vybojuje míček, ale Z. Mazák potvrzuje svou „střeleckou“ formu. Míček letí mimo vyhrazenou konstrukci branky. Nedlouho nato P. Ryp vysílá střelu, ale betony gólmana jsou v pohotovosti. V těchto fázích někteří hráči připomínají „Bludného Holanďana“. „Čumendo“ na balónek a ejhle, jsem v rohu, tak přihraji, ale v cestě míčku na kolegu je obránce. Lidově řečeno: „Jsou Vánoce a my si koledujeme o gól“. Druhá perioda kopíruje tu první. Marná snaha Uničova vstřelit první branku způsobuje, že hra je křečovitá a každý se snaží rozhodnout. 3. minuta – vyloučení V. Jemelky. Prostějovská přesilovka je zpočátku nijaká, ale… M Martinák získává míček, jde do zakončení, ale cestou ztrácí to malé kulaté. Protiútok, bekhendová střela a „hups“ prohráváme 0:1. SK K2 je na koni, ještě více opevní krunýř kolem brankáře, brání, ale na druhou stranu se snaží podnikat rychlé protiútoky. Šestá minuta V. Jemelka pálí vedle, minutu nato provádí totéž M. Kopas. Ke konci třetiny tlak sílí, ale Z. Mazák míří mimo, rychlý protiútok, ale F. Zbořil chytá. Poslední minuta: L. Havlíček do gólmana, V. Jemelka nad. Siréna hlásí konec střední části. Buly a žlutá vlna se řítí na Prostějov. 1:16 – V. Jemelka doklepává míček, Vyrovnáno! Míček je znovu v naší moci, M. Chlup dělá dvě kličky, nápřah a balónek se tetelí v pravém horním růžku – 2:1. Soupeř se snaží srovnat a k tomu mu pomáhá faul V. Jemelky.Oslabení přežijeme, ale výsledek je stále na vážkách. I F. Zbořil má více práce. V držení míčku jsme na tom procentuelně daleko lépe, ale to je tak vše. Nakonec se přece dočkáme třetí branky. L. Havlíček potáhne z míček z obraného pásma a ne příliš povedenou přihrávkou nabídne šanci V. Jemelkovi. Nápřah – 3:1. Time – out SK K2. Intenzivnější napadaní vede k tomu, že se více hraje u nás, ale nyní my hrozíme „brejky“. Největší spalovač Z. Mazák potvrzuje, že mu střelecká muška zamrzla na kole mezi Střelicemi a Uničovem. S blížícím koncem utkání převládá větší zkušenost Uničova, který si už výsledek pohlídá.

 

Sestava:

Brankáři: Fröml, Zbořil

Obránci: Košák, Chlup, Kučera

Útočníci: Martinák, Mazák, Jemelka, Havlíček, Kopas, Kipritidis, Ryp, Štoppl

 

Slovo trenéra:

Jsem rád za 3 body. Průběh druhého utkání byl infarktový. Dát gól bylo nad lidské síly. Nakonec rozhodl M. Chlup, který si vynahradil minelu z prvního utkání. V úvodním duelu bylo vidět, že chybí gólman z většími zkušenostmi. A ani větší držení míčku nevede k výhře. My dřeli, Olomouc hrála to co potřebovala, rychle vystřelit a dát gól. Vrátili nám prohru z Kostelce nad Hanou a zaslouženě. Výhra nad SK K2 byla zasloužená, ale nechybělo málo a body odpluly do Prostějova. Samotná úroveň všech čtyř utkání byla strašná. Nedalo se na to vůbec koukat. I poslední utkání Olomouce s Mohelnicí nenabídlo vůbec nic. Je tu obrovský propad mezi 1. a 2. ligou! Bohužel. Pak se nesmíme divit, že stále nemáme v této kategorii svůj výběr. Přitom zrovna tahle kategorie Olomouckém kraji skýtá dostatek  talentů: Sekanina, Procházka, Novák, Flášar, Klička, Petruška.