Starší žáci vybojovali 3. body !!!

12.01.2011 22:03

 

   FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV – FBC SOKOL MOHELNICE  5:15 (1:5, 2:4, 2:6)

    Samotný pohled na prořídlé nástupiště na autobusovém nádraží připomínal oblíbenou turistickou lokalitu – hrad Trosky. Minimum hráčů a navíc se ještě nedostavil brankář F. Zbořil. Spíš to vypadalo na zájmový kroužek, který si vyjel na výlet. První utkání s domácí Mohelnicí připomínal hru kočky s myší. Co střela soupeře, to zavánělo brankou. V čase 1:19 prohráváme 0:2. Z následného protiútoku V. Galetka snižuje, ale to je z naší strany vše. Plnými pálí do první sirény již jen „sokolíci“. V 5. minutě prohráváme 1:5 a z naší strany je to na ručník. Nahrávka soupeři, nedůraz v brankovišti a naskýtá se otázka: „Prohrajeme o patnáct? A utkání skončí dřív?“ Brankostroj se však zastavil a následuje druhé dějství. Na úvod malá komplikace s časomírou, která se postupně rozrostla do větších rozměrů. Začátek zpožděn, ale utkání to nijak neovlivnilo. 2:13 – 1:6. Od té chvíle se hra částečně vyrovnala a Uničov měl následné čtyři minuty svou nejlepší herní pasáž. To však nepomáhá a O. Novotný znovu loví míček, poté kosmeticky upravuje M. Šinglovič, ale na konci třetiny je už skóre 3:9. Posledních 12. minut pokračuje ve stejném duchu. Bojujeme a výsledkem je pouze kosmetická úprava skóre D. Krejčířem. Výsledek odpovídá dění na hřišti, ale i naše hráče je nutno pochválit. Bojovali až do úplného závěru a stále zaměstnávali obranu i brankáře Mohelnice.

FBC RG PLAYMAKERS PROSTĚJOV – FBC ZŠ U STADIOUNU UNIČOV  5:8 (2:2, 3:2, 0:4)

    Druhé utkání s Playmakers Prostějov opět skýtalo ne příliš velkou naději na bodový zisk. Ovšem pohled na sestavu soupeře, kde chyběl obávaný střelec J. Smička zažehl u nás malou jiskřičku naděje.  U obou týmů byla znát absence mnoha hráčů. To se projevilo i na samotné hře. Nejhorší utkání turnaje sice nabídlo spoustu branek, ale též hru k nekoukání. Úvod patřil Uničovu, který se ujal v páté minutě vedení 1:0 po střele D. Krejčíře. Pak se vše otočilo a pánem na hřišti byl Prostějov, který ke konci třetiny vedl 2:1. Naštěstí v čase 10:26 M. Šinglovič vyrovnal a stanovil tak konečné skóre 1. třetiny. Hvizd, V. Galetka vyhrává buly, míček posunuje D. Krejčířovi, bomba – 3:2. Soupeř je zaskočen, fauluje, ale přesilovku by lépe zahrál i Křemílek s Vochomůrkou. Po skončení této herní varianty se příliš neděje. 2:37  balonek získává na středu hřiště D. Krejčíř, přiťukne ho V. Galetkovi a ten se nemýlí – 4:2. Na střídačce je hned veseleji. Ta veselost netrvá dlouho, pouhopouhých 40 vteřin. Chyba v rozehrávce a stav je 4:3. Na konci páté minuty již 4:4. Burcování  k lepšímu napadání přináší první ovoce – už neinkasujeme, ale i naše střelba se v úderníku zasekla. V závěrečné minutě rychlý protiútok Prostějova, odkrytá branka – 4:5. V tomto momentě se naskýtá otázka: „Opět debakl?“. Tentokrát ne. Rozhodující dějství bere do svých rukou duo Galetka – Krejčíř. 0:16 – D. Krejčíř vyrovnává na 5:5, 0:56 – V. Galetka nepovedeným náhozem na branku otáčí skóre v náš prospěch 6:5. Půl minuty nato máme možnost hrát přesilovku. Ta však brzo končí, protože je vyloučen V. Polák. Hru 4 na 4 zvládneme lépe. Po počátečních zmatcích vybojuje míček J. Navrátil, vyveze ho z obrany, nahraje T. Dolákovi, který upravuje na 7:5. Klíčové momenty střetnutí. V této fázi hrajeme lépe a i O. Novotný v brance působí daleko jistěji než předešlý duel. Playmakeři se již na odpověď nezmohli a zisk tří bodů podtrhl D. Krejčí osmou brankou v čase 11:00. Těžce, ale zaslouženě vybojované body!

 

   Slovo trenéra: U tohoto utkání bylo vidět, že oběma týmům chybí řada klíčových hráčů. Jsem rád, že se naši hráči rvali o co nejlepší výsledek až do samotného závěru. A to obě utkání! Pochvalu si zaslouží všichni, ale největší podíl na bodovém zisku měl D. Krejčíř, V. Galetka, V. Polák a J. Navrátil, který ve své premiéře v obraně velmi příjemně překvapil. Skvěle též dával pokyny hráčům asistent trenéra Š. Chovanec.

 

Sestava:

Brankář: Novotný

Obránci: Hradil, Dolák, Polák, Navrátil

Útočníci: Galetka, Krejčíř, Chlupová, Šinglovič, Výkruta, Nerušil, Svoboda