Starší žáci překročili svůj stín!

21.03.2011 18:49

FBC LIPNÍK – FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV 4:9 (2:5, 1:2, 1:2)

Hala Dukly Olomouc přivítala v neděli ráno turnaj starších žáků. Místní „kluziště“ dělalo s hráči divy. Piruety, neskutečné pohyby, za které by nestyděl ani Spiderman. Nikdo však neměl tu správnou pavučinu, která by držela boty při parketách. První střetnutí s FBC Lipník bylo naší šancí potvrdit a udržet 4. místo. Začátek jako z partesu. Třetí minuta a na ukazateli skóre svítí 2:0. Rychlé a nečekané. Jenže chyby v obraně a nezkušenost O. Novotného v brance vede k vyrovnání na 2:2. A začíná se znovu. Odčinit chyby, které nastaly vedou k většímu tlaku Uničova a častější střelecké frekvenci. Do první sirény tak ještě míček 3x končí za zády brankáře Lipníku. Zdaleka však rozhodnuto není. V úvodu prostředního dějství mají navrch hráči Lipníku. V polovině třetí minuty snižují na 5:3. V zelených dresech však má svůj den komando „Delta Force“ v podání Galatky, Kipritidise a Krejčíře. A k nim se přidávají i ostatní. S končící třetinou si vytváříme mírnější tlak, který je korunován brankami D. Kipritise a D. Krejčíře  – 7:3. Zápas je rozhodnut. Poslední dějství je více či méně formalitou. V 0:15 ještě Lipník snižuje, ale poslední dvě branky střílí Uničov v podání D. Krejčíře a M. Šingloviče. Utkání tak končí výhrou 9:4 pro hráče z královského města.

 

FBC UNIČOV – FBC RG PLAYMAKERS PROSTĚJOV 6:4 (2:3, 2:0, 2:1)

Druhé utkání na hale Dukly, starší žáci nastupují k tradičnímu víkendovému soupeři Playmakers Prostějov. Soupeř je mírným favoritem, ale Uničov po výhře nad Lipníkem si začal více věřit. To se potvrdilo na začátku utkání. Druhá minuta a D. Krejčíř poprvé vlní síťku soupeřovi branky. Misky vah se postupně převažují na stranu Playmakers. V hlavní roli J. Smička. Ke konci 6 minuty střílí zatažením, F. Zbořil nestačí reagovat a je srovnáno. O dvě minuty později stojí sám na brankovišti, lehce tečuje míček a otáčí skóre na 1:2. Následně přižijeme oslabení při vyloučení H. Chlupové. Zvýšená bojovnost uničovských šiků přináší v 10 minutě vyrovnání z čepele D. Kipritidise po nahrávce V. Galetky. V závěru opět nepokryjeme útočnou vozbu Prostějova a inkasujeme potřetí. Druhá perioda přináší nečekaně zlepšenou hru Uničova.Odvážněji útočíme a nevyhazujeme bezhlavě míčky z obranného pásma. D. Kipritidis sice diriguje hru zadních řad, ale občas zapomene za sebou hráče a požár musí hasit brankář F. Zbořil nebo další obránce  J. Navrátil. Naštěstí mají hráči z města J. Wolkera slepé náboje. Na 3:3 srovnává D. Krejčíř přízemní střelou k tyči. V. Galetka od té doby krouží kolem J. Smičky jako hladový sup a nepouští ho k žádné větší akci. D. Kipritidis vyráží z obrany, ale střely nejsou příliš přesné. J. Výkruta střílí tak, že z palubovky lítají „třísky“ a M. Šinglovič pálí míčky na tribunu. V šesté minutě vybíhá na hřiště D. Hradil, ale při snaze zabrat na druhou stranu se kácí jako podťatý strom. A posléze odkulhá na střídačku. 11. minuta – D. Kipritidis ve spolupráci s D. Krejčíře počtvrté „trhá“ síť v brance. Zvýšené aktivity Prostějova odoláme pouze do 2 minuty posledního dějství, kdy vyrovnává J. Smička. Oba týmy se snaží rozhodnout, ale chleba se láme až ke konci utkání. Sedmá minuta: V. Galetka je nechtěně zraněn (roztržené obočí). Na střídačku přibíhá „záchranný tým Medicopter 117“ v podobě mohelnických trenérů a ošetří poraněnou část těla. Mezitím D. Kipritidis individuální akcí strhává vedení pro Uničov – 5:4. Do závěrečného klaksonu chybí 179 vteřin. Prostějov zvyšuje tlak, ale v těchto chvílích při nás stojí velký kus štěstí. Na poslední minutu vbíhá na hřiště již ošetřený V. Galetka a v čase 11:30 definitivně potvrzuje zisk 3 bodů – 6:4. Vydřená výhra, ale zřejmě i zasloužená.

 

  Slovo trenéra: Pochvala pro všechny hráče co byli v Olomouci. Ovšem stále je co zlepšovat, ale dnešní turnaj se povedl. Makali jste jako tým a nebrblali. Jedinou kaňkou je zranění D. Hradila. A díky i Š. Chovancovi, který Vás dirigoval v prvním utkání.