Muži B poprvé bodovali

23.10.2012 14:08

Muži B

V sobotu 20. 10. 2012 vstoupili Muži B do 2. Kola Olomoucké ligy. Po prvních porážkách v Litovli se čekalo, co kluci předvedou na domácí palubovce.

Uničov nastoupil do zápasů se třemi útoky a dvěma obranami, do branky se na oba zápasy postavil Adam Pavlát.

V prvním zápase jsme se utkali s Mohelnicí, lídrem tabulky, který zatím neztratil ani bod. Vstup do zápasu byl opět pomalý, hned v prvních minutách jsme inkasovali a hosté šli do vedení 0:1. Obecně nás Mohelnice na začátku překvapila aktivní a ofenzivní hrou, navzdory tomu, že jsme čekali jejich klasický taktický výkon s obranou od poloviny hřiště.

Domácí borci ale brzy odpověděli a po nahrávce Tomáše Zacha, jehož nasazení a bojovnost v zápase byla inspirativní, skóroval jeho parťák v obraně – Lukáš Doubrava. Zápas se poté nesl v rychlém tempu nahoru a dolů. Celkově z něj nakonec vyšli lépe hráči Mohelnici, kteří zvítězili v poměru 5:6.

Utkání samo o sobě nebylo špatné. Dlouho jsme sahali po bodech a je škoda, že se nám to nepodařilo. Dvě třetiny jsme dokázali soupeře také tlačit a dostat se i do vedení. Problémem ale bylo, že jsme se nedokázali oprostit od zbytečně útočné hry a tlačili míček za každou cenu dopředu, čímž jsme vlastních ztrátách, pouštěli soupeře do přečíslení, ze kterých nás dokázal trestat. Stejně tak důraz a přebírání hráčů před naší bránou nebylo ideální. Přes tyto chyby se ale hra od minulého turnaje značně zlepšila.

 

FBC Uničov x FBS Olomouc

 

V druhém utkání jsme střetly síly, s týmem Olomouce. Tentokráte jsme si začátek utkání pohlídali a po necelých dvaceti vteřinách šli do vedení, po sólu Lukáše Havlíčka. Po většinu utkání až někdy do desáté minuty třetí třetiny si hráči plnili své povinnosti. Netlačili jsme se zbytečně do přehuštěných prostorů, vyhověli si nahrávkami a důrazně šli do zakončení.

V polovině druhé třetiny po gólu Jana Bendy na tabuli svítilo skóre 3:0 pro domácí. Vypadalo to, že utkání držíme pevně v rukou. Všechny naše chyby pak napravil skvěle chytající Adam Pavlát, jehož zákroky hodné dominátora spolehlivě bránili hostů skórovat.

Změna přišla v polovině závěrečné třetiny, kdy jsme začali znovu za každou cenu tlačit vše dopředu, ztráceli míček na polovině a opět nechali soupeře hrozit z protiútoků. Díky tomu jsme dovolili soupeřům stáhnout skóre na 5:3. Po oddechovém čase se hra znovu stabilizovala a uničováci stvrdili své první vítězství v olomoucké lize gólem na 6:3.

Turnaj ukázal, že pokud budeme hrát odpovědně a budeme si plnit každý svou vlastní roli, jednoznačně máme na to, abychom body sbíraly a dokázali potrápit i soupeře ze špičky tabulky. Musíme ale fungovat jako tým. To platí i pro chování na hřišti a mimo něj. Na celém týmu a především trenérovi pak leží kaňka ranních zmatků a neprofesionality při přístupu k turnaji, stejně tak při pomoci s úklidem haly po konci turnaje. Věřím, že to byla výjimečná situace a příště to napravíme.