Muži A z Čeladné bez bodu

17.10.2012 09:43

Uničov X Bohumín

Na druhý turnaj tým mužů „A“ vyrazil do Čeladné, nedaleko Frýdku-Místku. Do utkání proti Bohumínu jsme nastoupili se třemi útoky a dvěma obranami, což mělo znamenat, že bychom měli soupeře fyzicky přehrát. Bohužel začátek utkání byl tragický, v 8. Minutě svítilo na tabuli 5:0 pro Bohumín.

Hráči se po oddechovém čase zkoncentrovali a během 2. Třetiny srovnali 5:5 a vypadalo to, že jsme na správné cestě za obratem, atmosféra v týmu byla skvělá a vše zdálo být v pořádku. Na konci druhé třetiny naši hráči ale znovu nepochopitelně upadli do jakési nostalgie. Po osobních chybám znovu inkasovali a konečný výsledek byl 8:5 pro Bohumín

Nepochopitelná prohra po vlastních chybách a díky naší nezodpovědnosti. Rozhodně jsme nebyli horším týmem, ale opětovně jsme dostali velkou lekci z produktivity. Ukázalo se, že náhozy prostě a jednoduše mohou při tlaku do brány nutně končit góly. A pokud nebudeme důraznější a zodpovědnější, z předbrankového prostoru bude inkasovat i nadále. Nemůžu ale nepochválit alespoň nasazení, které bylo opět slušné, jen jsme se prostě nedokázali přenést přes vlastní stín střelecké impotence. Pochvalu zaslouží i třetí útok, který svou premiéru ve třetí lize zvládl obstojně a prvním gólem nás nakopl k srovnání během druhé třetiny.

 

Uničov X Frýdek Místek

Do druhého utkání jsme nastoupili po krátkém odpočinku a týmové poradě, kde jsme se pokusili analyzovat, co bylo špatně v minulém utkání. Bohužel opět jako přes kopírák – 5. Minuta 2:0 pro Frýdek.

Tentokrát facka ačkoliv byla nepříjemná, nebyla tak tvrdá jako v předchozím utkání a uničovští se dokázali hned vzpamatovat a do konce první třetiny otočit na 3:2. Utkání bylo v slušném tempu, hrálo se nahoru dolů a o výsledek jsme se přetahovali.

Bohužel ani tentokráte nám nebylo přáno a utkání jsme nezvládli. Nejdříve jsme šli znovu do vedení, Frýdek poté srovnal a zanedlouho převzal vedení, které si už nechtěl nechat vzít. Ve třetí třetině ještě Tomáš Zach srovnal 5:5, bohužel to z naší strany bylo už vše. Po nedůsledném bránění hráče za naší bráno se hráči Frýdku dostali do vedení 6:5 na konci závěrečné patnáctiminutovky. Poslední minuty si pak již uhlídali a v poslední minutě zpečetili skóre na 7:5 ve svůj prospěch.

Zápasy ukázali, že bychom se měli zamyslet a začít zase hrát florbal, střílet góly a především se hrou bavit. Pozitivně se dá hodnotit nasazení během obou utkání. Zapracovat musíme především na naší hře dozadu, kdy se musí aktivně zapojit všech 5 hráčů. Nemůžeme pravidelně dostávat více než 5 gólů, protože naše útočná hra poslední dobou není tak účinná, abychom dokázaly otáčet zápasy s tak velkým rozdílem během závěru utkání.

Celkově ale věřím, že přes nepovedený začátek sezony se po delší pauze zvedneme, začneme sbírat body a vrátíme se opět do horní části tabulky.