Muži A se představili na domácí palubovce

01.10.2014 06:31

uplynulý víkend nám přinesl start nové ligové sezóny domácích florbalistů. Svoji premiéru ve vyšší soutěži proti Holešovu, vstup do sezóny se však žluto černým nepodařil podle jejich představ.
V sobotním utkání, které odstartovalo na palubovce gymnázia od 18 hodin Uničov vstoupil velmi nebojácně, kdy se hned po prvních minutách hry prosadila nová akvizice Uničova M. Kvapil, který pohlednou individuální akcí skóroval na 1:0, ale poté přišla doslova smršť a vše bylo jinak. Holešov se po krátké chvíli prosadil hned čtyřikrát a rázem to bylo 1:4 ve prospěch hostů, do konce třetiny ještě zasáhl svým gólem domácí L. Jemelka na 2:4. Druhou třetinu domácí neodehráli vůbec zle ale přesto se hostům podařilo navýšit brankové skóre na 2:5. Uničov ale pak po zbytek utkání marně hledal ten správný recept jak Holešov porazit. V třetím dějství byla hra spíše na holích hostí, ze které posléze plynulo tříbrankové navýšení, za domácí pak jen korigoval výsledek P. Galetka na konečných 3:8.

Neděle se nesla v duchu derby proti Spartaku Přerov. Od utkání se očekával velmi tuhý boj jak tomu bylo i v minulosti, a to se po pár minutách také potvrdilo. Na hřišti se kolikrát opravdu jiskřilo a rozhodčí musel krotit horké hlavy už od úvodní třetiny. Jenže, to domácím spíše uškodilo. Hra v oslabení prostě není to pravé ořechové a Přerovu to byla jen voda na mlýn, na konci první periody svítílo na časomíře 1:4 pro hosty. Druhá část byla velmi vyrovnaná čemuž odpovídal i výsledek třetiny 2:2, jenže domácí odcházeli do šaten opět s tříbrankovou ztrátou. Třetí třetina byla pro diváky přítomné na hale jistě skvělou podívanou. Na úvod sice skórovali hostí a navyšovali na 3:7, ale potom jako by domácí polili živou vodou. Hra byla více na holích Uničova a to také vedlo k postupnému snižování stavu, nejprve se prosadil M. Rotrekl na 4:7, poté o chvíli později bratr Š. Rortrekl z před brankového prostoru na 5:7. Poslední dvě minuty před sirénou nečekanou střelou P. Galetka snižuje na 6:7. Tlak domácích byl neúprosný a těsně před úplným koncem zvonila tyč, která tak nakonec bohužel zachránila Přerovu plný bodový zisk a Uničov si tak na své první body musí ještě počkat.

Děkujeme všem kteří si našli cestu na halu gymnázia a přišli podpořit domácí tým. Těšíme se na Vás 25. a 26.10. , kdy se doma Uničov utká s Kozel Počenice a Spartak Hluk.