Mladší žáci na domácí palubovce získali 2. místo

21.12.2010 19:25

V sobotu 18.12.2010 se uskutečnil další turnaj mladších žáků. Pořadatelem byl Uničov. Z původních pěti týmů jich do královském městě v Olomouckém kraji přijelo o jednoho méně. Chyběl tým Tygři Lipník. Důvodem byla rozsáhlá marodka družstva. Jak je pak možné, že je v neděli FBC Lipník schopen uspořádat další turnaj mladší žáků a hrají tam Jestřábi Lipník??? Je vánoční čas a čaj, vitamíny vykonaly zřejmě své…

 

FBC TATRAN LITOVEL – FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV  7:2 (3:0,4:2)

   První utkání s Litovlí bylo předehrou k následujícímu utkání s Rangers Olomouc. Postupem času se začala větší herní kvalita Uničova. Úvod byl vyrovnaný, ale pak začal „řádit“ kapitán domácích D. Krejčíř, jehož šest zásahů do černého rozhodlo utkání. Ovšem největší hvězdou byl A. Hlubinka z Litovle, který byl u všeho a běhal za každým míčkem, který byl v jeho blízkosti.

 

FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV – FBS DDM OLOMOUC RANGERS  3:4 (1:1,2:3)

      Od prvopočátku vyrovnané utkání. Oba týmy věděly, že vítěz tohoto duelu bude i celkovým premiantem turnaje. Uničov spoléhal na kapitána D. Krejčíře, který také jako první otevřel skóre. Tento gól byl dosažen nohou, ale po delší době uznán. Mladí arbitři nepůsobili příliš jistě, což potvrzovali v dalším průběhu utkání.  Naše veselí netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Obránci Uničova se už viděli u vánočního stromečku a jejich hra tomu odpovídala. Chyba na chybu a místo sledování míčku chytali lelky. Druhý poločas byl více v režii Olomouce. Rozehrávka M. Radila přes šířku zachytil soupeř a prohráváme 1:2. Úporná snaha domácích vedla k vyrovnání, ale následuje další nedůslednost při bránění – 2:3. Utkání kulminuje, D. Zmrzlý vyrovnává, ale závar před naší brankou opět mění skóre ve prospěch Olomouce. Poslední minuta: útočíme, dáváme i branku, ale není uznána pro náš předchozí faul. Píšťalku snad slyšeli pouze velmi, ale velmi nevýrazní rozhodčí, jinak snad nikdo. Konec utkání a radost je ve tvářích hráčů Rangers.

 

FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV – FBC STARHILL  8:1

     V posledním utkání nás čekal stále se lepšící FBC Starhill. Od úvodního buly se utkání vyvíjelo vyrovnaně. Příliš šancí k vidění nebylo, spíš se bojovalo o každý míček. Když je nejhůř, vezme osud utkání do svých rukou D. Krejčíř. Tak tomu bylo i tentokrát. Střela a ujímáme se vedení 1:0. Aby té radosti nebylo málo do konce poločasu zvyšujeme na 2:0. Ten druhý začíná náporem Starhillu, ale ubráníme se. Stačí rychlý protiútok – 3:0. Od té chvíle si výsledek hlídáme a navyšujeme skóre o další branky. Statečně bojujícím hráčům Starhillu se nakonec podařilo vstřelit alespoň čestný úspěch. Utkání tak skončilo 8:1. Ale nutno říct, že to na tak jednoznačný výsledek vůbec nevypadalo.

 

      Závěrem bych chtěl poděkovat všem pořadatelům, kteří přispěli k hladkému průběhu turnaje. Trenérů, kteří svědomitě hlídali své svěřence. Pouze je škoda, že plnění jiných povinností nedovolilo přijít na turnaj ředitelovi školy a kouknout na své svěřence.