J. Hodulák – posila na poslední chvíli, která přispěla k 6 bodům!

23.03.2011 15:51

FBC SOKOL MOHELNICE – FBC ZŠ U STADIONU UNIČOV 2:5  (1:3, 0:1, 1:1)

Klíčová bitva v postřelmovské hale. Mrznoucí ráno, mrznoucí junioři a na poslední chvíli povolaný J. Hodulák. V týž den hrají i dorostenci „A“ ve Znojmě, ale tam vyjíždí pouze torzo šesti hráčů. R. Jonáš oslavuje a J. Hodulák za něj naskakuje v hodině dvanácté. Úvodní hvizd. Mohelnice na nás vlítla jako včely na medvěda co jim ukradl med. Jenže ztráta míčku přináší rychlý protiútok a odražený míček Z. Mazák trefuje nepochopitelně k levé tyčce – 1:0. Totožná situace a v čase 2:08, opět odražený míček a kdo jiný než Z. Mazák – 2:0. I „Alenka v říši divů“ by kulila oči jak je to možné. Mohelnice nikterak nedeprimována maká dál a ze standardní situace snižuje M. Vařeka. Další branku vybojuje O. Urban, který po získání míčku přihrává P. Šenkovi, jenž zakončuje do odkryté branky na 3:1. Mohelnice neskládá zbraně a její hráči neustále kmitají u našeho brankáře jak střelka metronomu. Střely či dorážky mají naštěstí dráhu letící na Plk. Kaddáfího (viz. článek FBC Mohelnice). Druhých 12. minut začneme daleko lépe. Více držíme „sokolíky“ na distanc od naší svatyně, šancí je více, ale dát gól??? Není to zatím souzeno. Samotná hra se začíná zbytečně přitvrzovat a už to není to pravé ořechové. Ve třetí minutě dochází k velmi spornému souboji u mantinelu a od té doby florbalu pomalu zvoní „umíráček“. V čase 8:45 se opět mění skóre. Napadání obránců Sokola přináší své ovoce, čehož využívá P. Šenk, který přihrává O. Urbanovi - 4:1. Branka přiletí jako blesk z čistého nebe. Poslední dějství je v naprosté režii Mohelnice. T. Dokoupil o přestávce připravil taktiku, která přináší v konečném účtování pouze dílčí úspěch. Totální presink obránců Uničova nutí naše hráče příliš dlouho držet míček. To vede postupně k chybám a posléze k další inkasované brance 4:2. Tlak sílí, ale A. Pavlát drží tým ve hře. V sedmé minutě cinkne tyčka, minutu nato A. Pavlát vymrští svou levou ručku a míček posílá mimo konstrukci branky. Hned nato nastaví letícímu míčku helmu. Nedáš, dostaneš! Snad jediná přímá střela Uničova vyslaná ve třetí třetině na branku mění skóre. P. Galetka po přihrávce T. Šaldy rozhoduje utkání. Poslední minuty potvrdí střeleckou nemohoucnost „tankové brigády“ Mohelnice. Řekněme to jinak, či zhodnoťme utkání touto větou: „Kterak Dalibor k houslím přišel“.

 

FBC UNIČOV – FBC PLAYMAKERS PROSTĚJOV 6:0 (4:0, 1:0, 1:0) 

K tomuto utkání není nutno psát příliš dlouhý komentář. Úvod jako z partesu. První útočná akce a P. Galetka v čase 0:12 míček posílá poprvé do sítě. A nastartuje exhibiční představení Uničova v první periodě. Netrvá dlouho a Z. Mazák potvrzuje svou lepšící se formu, když opět trefuje odkrytou část branky – 2:0. Uničov je v laufu a neustále atakuje branku soupeře. Playmakers jsou naprosto zaskočeni vývojem utkání. Snaha změnit skóre je neúčinná a tak se ke slovu dostává v 8. minutě L. Havlíček. Jeho myšlenka „Kam s ním?“, našla úrodnou půdu v podobě třetí branky. V polovině 11 minuty se počtvrté trefuje T. Zach. Lze konstatovat, že o výsledku je rozhodnuto. Ale… Druhá třetina připomínala „Texaský masakr motorovou pilou“. Kluci z Playmakers přestali mít zájem hrát florbal. Sekání, kroček, podražení bylo na denním pořádku. Výsledkem bylo celkem pět vyloučených hráčů Prostějova. Přesilovky nic neřešily a jedinou branku 2. třetiny vstřelil P. Havlíček v deváté minutě střelou z levé strany, kdy se opět hrálo v plném počtu. V poslední minutě byl vyloučen P. Galetka společně s hráčem soupeře za zbytečný slovní atak. Poslední dějství pokračovalo v nezměněném stylu hry. Závěrečnou gólovou tečku zařídili bratři Havlíčkové. Petr nahrával, a Lukáš střílel šestou branku. Po závěrečném hvizdu arbitrů jsem si zhluboka oddechl. Všichni dohráli bez zranění, což bylo jenom dobře. Florbal se v tomto utkání velmi červenal. Bohužel svůj podíl na mělo i to, že tým Playmakers přijel bez trenéra. Výhra Uničova naprosto zasloužená.

 

Sestava:

Brankáři: Pavlát, Šenk

Obránci: Havlíček P., Hodulák, Zach, Krejčí

Útočníci: Šalda, Galetka, Mazák, Havlíček L., Urban

 

Slovo trenéra: Florbal dostal na frak! Zápasy připomínaly zahrádkáře, kteří po jarním dešti sekají trávu. Zbytečně vyhecované zápasy. Co se týče našich hráčů, tak velká pochvala směřuje ke staronové posile J. Hodulákovi. Čistá hra tělem i florbalkou. Výborně se prezentoval i O. Urban (jeho nejlepší turnaj). Skvěle zachytali i oba brankáři. Chválit ostatní by bylo nošením dříví do lesa. Snad bude příště i hra pohlednější.