Muži z Ostravy přivezli 4 body

29.11.2012 18:53

Poruba X Uničov

Příjezd na místo utkání se nám trošku protáhl, protože jsme zadali omylem jinou adresu haly. Na začátek jsme se důkladně rozcvičili po dlouhé cestě a naplánovali strategii proti soupeři z první pozice Ostravě Porubě. Od začátku hry jsme udávali tempo hry a nedávali jsme soupeři tolik prostoru pro jeho hru. I přes osobní chyby některých hráčů jsme dotáhli zápas do vítězného závěru.

P. S. Pěkná hra a přístup trenéra, ale chybí nám sebekázeň.

Robert Čundrle

Uničov X Paskov

Ve druhém utkání jsme nastoupili proti týmu Paskov Saurinas B. Navzdory tomu, že tento tým byl bez bodu na konci tabulky (ano ještě o místo za námi), tak od prvních minut bylo jasné, že nepůjde o jednoduchý zápas.

Paskov v devíti lidech hrál velice aktivně a důrazně a brzy šel do vedení. Naštěstí se nám podařilo poměrně rychle srovnat, ale celá první třetina byla rozháraná a divoká a my se nemohli dopracovat k naší vlastní hře a k udávání tempa.

Do druhé třetiny jsme nastoupili za vyrovnaného stavu 2:2 po gólech Marka Rotrekla a Davida Havlíčka. Vyrovnaný stav nevydržel dlouho a po několika osobních chybách a nedůrazu před bránou jsme dvakrát inkasovali a na tabuli tak svítilo 4:2 pro Paskov.

Za toho stavu se tým vzpamatoval a začal se znovu soustředit na svou hru. Výsledkem byl náš velký tlak během druhé poloviny zápasu, díky čemuž jsme do konce 2. třetiny znovu srovnali na 4:4. Za tohoto stavu jsme nastoupili i do závěrečné patnáctistovky.

Ta byla opět vyhecovaná a ve velkém tempu. Podle mého názoru jsme měli více ze hry a dvakrát jsme šli do vedení nejprve na 5:4, poté Paskov srovnal a pár minut před koncem ještě jednou na 6:5. Za toho stavu jsme měli několik příležitostí k tomu, abychom zvýšili a utekli na rozdíl dvou branek, což se nám nepovedlo a naopak jsme díky naší nedůslednosti nechali po ztrátě míčku na polovině hřiště přejít Paskov do přečíslení, z něhož jsme inkasovali vyrovnávací gól. Přes náš velký tlak v posledních minutách se nám nepodařilo vsítit další gól a zápas tak skončil smírně 6:6.

Doufám, že tyto zápasy povedou k zlepšeným výkonům a bodovým ziskům, protože na to evidentně máme. Porážka do té doby první Poruby ukázala, že můžeme konkurovat špičce tabulky. Remíza s Paskovem byla poměrně smolná, ale je pravda, že jsme za stavu 4:2 pro Paskov mohli klidně i prohrát, takže remíza 6:6 je víceméně zasloužená. Kriticky je třeba ale vidět, že jsme se třemi útoky nebyli schopni Paskov přehrát po fyzické stránce navzdory tomu, že jich bylo pouze devět. V tomto ohledu nás neomlouvá, ani to že pro nás šlo o druhý zápas. Do budoucna se musíme pokusit zápas rozhodovat už v první polovině hry a ne až vy třetí třetině. Jinak výkon týmu hodnotím poměrně pozitivně a doufám, že v příštích týdnech budeme úspěšně pokračovat.