Derby se Šumperkem

04.11.2014 06:59

První listopadový den se nesl v duchu derby mezi FBC Uničov a Asperem Šumperk. Muži "A" se v sobotu večer utkali na horké půdě Asperu v rámci 7. kola. Na tento očekávaný duel si v Šumperku našlo cestu necelých sto diváků, domácí se tak těšili z naplněných tribun ale i uničovští měli v hledišti pár svých příznivců.
Diváci, kteří přišli včas mohli vidět hned pár vteřin po úvodním buly překvapivě rychlý gól, který přinesla hned první akce Asperu a jejím exekutorem byl J. Trávníček. Než se naši muži stačili rozkoukat, na časomíře svítilo 1:0 pro domácí. Hra se přelévala z jedné strany na druhou ale v 11. minutě uničovští opět inkasují a je to 2:0. Po první třetině je poměr střel vyrovnaný 11:11 ale domácí odcházejí do kabin spokojenější.
Do druhé třetiny vstoupili oba týmy hnané obrovskou podporou z tribun a hráči ze sebe dávají vše. Jenže po pěti minutách, opět po ose Šíma - Trávníček navyšují hráči Asperu skóre na 3:0, o necelé dvě minuty později se opět prosazuje "noční můra" Trávníček a po samostatné akci je to 4:0. V tuto chvíli to vypadalo na pěkný debakl ale opak se stal pravdou. V 35. minutě L. Jemelka prostřelil míček za záda gólmana hostí po samostatné akci a je to 4:1. Za tohoto stavu také končí druhá třetina. Důležitým faktorem bylo jistě to, že hráči 
Uničova dokázali ustát dvě vyloučení a následnou hru v oslabení.

Na začátku třetího dějství dostali příležitost přesilové hry i hráči Uničova ale také oni ji nedokázali zužitkovat. V půlce třetí třetiny se ale začalo schylovat k obratu, po křižné nahrávce od obrany opět L. Jemelka střelou z první dává gól a ja to 4:2. Bohužel nekoncentrovanost a rychlá akce domácích vedla k další brance na 5:2. Černo žlutí ale okamžitě odpovídají a z před brankového prostoru skóruje M. Rotrekl, skóre je 5:3. Pokus o zdramatizování utkání se Uničovu po usilovné hře nakonec daří a těsně před koncem doslova vysokým "centrem" přes celé hřiště nachází P. Galetka svého mladšího bratra a ten z jedné koriguje ze vzduchu letící míček do branky hostů a pět minut před koncem utkání je to náhle 5:4. Tempo hry se ještě navýšilo ale nevede to k brance ani na jedné straně a tak domácí berou Time out. Hráči Uničova zkouší štěstí v šesti mužích v poli ale hned první, chybnou rozehrávku, vystihl opět Trávníček a zatlouká tak poslední hřebíček. Utkání tedy končí za stavu 6:4 pro domácí tým a Šumperk si tak připisuje další cenné tři body.