Muži B V Kostelci

29.01.2013 19:30

        V neobvyklý čas – neděle večer, vyrazil tým mužů B do Kostelce. V prvním zápase jsme se utkali s týmem Sportcentrum Prostějov. První třetina byla z naší strany kvalitní, šli jsme do vedení a vše vypadalo nadějně. Bohužel v druhé třetině zmizela naše jistota a zejména pohyb a agresivita. Soupeři se podařilo srovnat a do třetí třetiny jsme šli již za vyrovnaného stavu 2:2.

                Ani začátek třetí třetiny nepřinesl kýžené zlepšení, znovu jsme inkasovali a poprvé v zápase začali ztrácet. Musel zakročit až Tomáš Zach, který sólem přes polovinu hřiště sám střelou ke vzdálenější tyči opět srovnal. Srovnání nás znovu nakoplo, téměř okamžitě přidal další gól Kristián Dufek a vedení bylo opět naše.

                Poté, co jsme přežili oslabení, se začal soupeřům čas krátit. Nakonec se nám tedy podařilo ubojovat těsné, ale důležité vítězství 4:3. Veledůležité pro nás je, že i když se nám hra úplně nedařila, dokázali jsme zabojovat a s pomocí štěstí strhli vítězství na naši stranu.

V druhém zápase jsme nastoupili proti domácímu Kostelci. Začátek se nám opět podařil. Hned v prvním střídán S. Štork zavěsil po pohledné kombinaci se svými parťáky do levého horního růžku. V dalším střídání tento probuzený útok přidal další gól po dorážce J. Čady.

Druhá třetiny začala opět ospaleji, sice jsme šli do vedení 3:0, ale díky nešťastnému odrazu jsme si dali vlastní gól. Poté soupeř ještě jednou snížil a my znovu odpověděli rychlým gólem. Ve třetí třetině se však po některých našich vlastních chybách a pár „smolných“ momentech podařilo Kostelci pouhou minutu před koncem srovnat na 4:4, což byl také konečný výsledek.

K turnaji jde říct několik věcí. Bez aktivní hry a nasazení, což jsou naše hlavní zbraně, je velice těžké uspět. Pokud ale dřeme a hlídáme si každý, co máme, dokážeme hrát téměř s každým soupeřem Olomoucké ligy poměrně vyrovnanou partii. Čtyři body jsou poměrně úspěchem, ale stejně mě pořád trošku mrzí, že nám ten plný počet znovu utekl. Nakonec ale můžeme být spokojeni, protože kdyby naši absolutně vynikající gólmani - Adam Pavlát a Jan Zelinka přímo nečarovali, mohl být bodový příděl o poznání menší.