3. liga opět v Uničově

29.01.2013 18:21

                Po delší odmlce se na domácí palubovce představil v sobotu 26. 1. 2013 také A tým uničovských mužů. Po rozpačitém startu sezony byli všichni natěšení předvést před domácím publikem a nastartovat snad úspěšnější druhou část sezony.

Uničov X Stonava

                Do prvního utkání jsme nastoupili na dva útoky s tím, že se třetí útok mladíků zapojí do hry hned, jak to bude možné. První zápas turnaje je vždy stěžejní a vlastně do jisté míry předurčuje atmosféru do dalšího zápasu, na střídačce tedy bylo cítit poměrně značné, ale pozitivní napětí. Vše bylo podpořeno rovněž tím, že i naše základní sestava byla do jisté míry nová a improvizovaná. Do prvního útoku se po aktivní zimní přípravě vrátil, po téměř roční odmlce Martin Macho, stejně tak brankáře Lukáše Sladomela čekal po delší době ostrý start za A tým a jistým překvapením byl i posun hrajícího trenéra Tomáše Vojáčka do obrany k Tomáši Zachovy.

                Start do zápasu nám poměrně vyšel. Čtyři góly v první třetině nám uvolnili ruce a mohli jsme se soustředit na naši hru. Navíc do druhé třetiny již mohl nastoupit i třetí útok, který se rovněž zapojil do naší aktivní hry. Velkým překvapením pro nás bylo poměrně funkční založení útoku, kterým jsme se dostávali poměrně pohodlně přes střední pásmo a poté k zakončení. Aktivní a odpovědná hra trvala téměř až do začátku třetí třetiny. V té jsme po několika vlastních chybách – zejména přebírání hráčů soupeře při obranné fázi bylo naším problémem, nechali soupeře dostat se do hry snížit. Výsledek jsme si ale pohlídali a zvítězili 12:6.

Zápas to byl slušný, v tempu a co je pro nás především důležité – snad prvně se jednalo o celoplošný florbal, kdy četné využívání obránců dokázalo otevřít prostor k vytváření gólových situací, které naši dobře se pohybující útočníci poměrně spolehlivě proměňovali.

Uničov X Remedicum Ostrava

                Naopak vstup do druhého zápasu byl z naší strany tragický. Po 4 minutách, jsme dvakrát neuhlídali střelce soupeřů a prohrávali 2:0. Důležité ale bylo, že tým se v žádném případě nepoložil a naopak přidal na tempu. Vypracovali jsme si spoustu šancí, ale poprvé jsme skórovali až v polovině třetiny. Poté ale přišel druhý slepený gól tedy i vyrovnání. Dalo by se říci, že od té doby byl již zápas v naší režii. Každý z hráčů makal na 100%, tým zdobila naprosto neobvyklá kombinační hra.

                Ve druhé třetině se nám z nacvičené standardní situace podařilo vstřelit důležitý gól a utéct soupeřili na rozdíl dvou branek. Během druhé části jsme skórovali ještě jednou a náročný zápas proti týmu posílenému o pár extraligových hráčů jsme již nedovolili utkání zdramatizovat. Vítězství 5:2 pro domácí tým bylo sladkou odměnou za vydařený turnaj.

Co říct závěrem? Jsem rád, že se nám naše práce zúročila. Musíme dále pracovat na taktických prvcích naší hry a ROZHODNĚ nesmíme usnout na vavřínech. Jeden povedený turnaj nedělá sezonu, a pokud chceme jít v tabulce ještě víš, je třeba potvrdit výsledky a naši kvalitu i tváří v tvář dalším soupeřů.