1. kolo Poháru ČP bez ztráty bodu

03.09.2014 07:09

Víkend je za námi a s ním také první kolo Poháru České pojišťovny. V sobotu svoji pohárovou pouť začali muži v Kostelci proti FBK Valašské Meziříčí, s tímto soupeřem se naši muži setkal již v loňském ročníku v základní skupině, takže se vědělo co od soupeře na hřišti čekat. Zápas se nesl v duchu naladit se na tu správnou vlnu, nejlépe na tu vítěznou a to se našim borcům podařilo. V hodně oslabené sestavě, doplněné mladými juniory a jedním nováčkem svoje první utkání zvládl Uničov na výbornou a deklasoval Valmez v poměru 11:1.

Druhý zápas s domácím SK2 Sportcentrum Prostějov byl pro uničovské zkouškou připravenosti. Sportcentrum doznalo přes léto mnoha změn, a do kádru přibylo mnoho hráčů z konkurenčních Playmakers, se kterými se loni naši muži střetli na domácí palubovce.
Zápas proti Prostějovu byl pro áčko první zatěžkávací zkouškou před startem nové sezóny a povedlo se. Jak v předchozím tak i v tomto utkání byli hráči Uničova hnáni usilovnou podporou svých nejvěrnějších fanoušků, kteří si našli cestu na první boje svých oblíbenců až do Kostelce. Muži hnaní svým kotlem se ujali už v úvodu střetnutí rychlého vedení a překvapili tak hráče Prostějova. Motivace byla veliká na obou stranách, protože toto utkání by podle předpokladů pomohlo vítězi k umístění na první pozici v tabulce základní skupiny. Hra byla velmi rychlá, bylo k vidění mnoha pohledných akcí na obou stranách, ale štěstěna stála na straně Uničova. Takřka po celý zápas Prostějov spíše dotahoval na brankovou ztrátu, i když úsilí o vstřelení branky bylo z jejich strany obrovské. Napínavý průběh byl až do posledních minut, když těsně před koncem třetí třetiny za stavu 3:2 pro Uničov, nabídl sudí Prostějovu přesilovou hru. Tu se jim však nepodařilo využít a Uničov tak slavil důležitou výhru.

Nedělní ráno muži opět vyjeli, tentokrát na halu do Prostějova, kde v prvním utkání změřili své síly se Štajgry z Ostravy. Pro naše muže absolutně neznámý soupeř. Začátek utkání podle toho také vypadal, mužům Uničova dlouho trvalo, než na tohoto velmi houževnatého soupeře našli recept. Po úvodní přetahované o skóre se hráčům Uničova podařilo převzít utkání do svých rukou, až v půli druhé třetiny kdy odskočili svému soupeři do dvoubrankového vedení a následně již zbytek utkání plně kontrolovali. Při závěrečném hvizdu na časomíře svítil stav 8:2 pro Uničov.

Poslední zápas úvodní skupiny proti Pirates Ostrava byl pro nás taktéž velkým otazníkem. Naši borci ale neměli na mysli nic jiného, než tento tým zdolat a upevnit si tak čtyřmi výhrami první příčku ve skupině. Od začátku utkání bylo jasné, kdo bude dirigovat hru. Po krátkém oťukání začala pomalá, ale jistá destrukce Pirates. Utkání se odehrávalo spíše na půlce soupeře a místy to vypadalo spíše jako florbalová exhibice. Uničov v tomto střetnutí doslova zničil tým z Ostravy obrovským rozdílem skóre a to 16:2. V tomto utkání skórovali všichni hráči, kteří byli uvedeni v zápise, kromě golmanů.

Luláš Jemeka, trenér mužů A